Resident Evil Code: Veronica (Dreamcast)

Peli
Resident Evil Code: Veronica

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom

Julkaisuvuosi: 2000
Alueet: EUR/USA
Genre: Toiminta

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
19 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-01-03 09:26:00>
Pidän ressareita (en uusimpia osia) parhaimpien pelisarjojen joukossa mitä löytyy, joten Code Veronican tuleminen aluksi vain Dreamcastille, oli minulle (Soulcaliburin kanssa) riittävä syy ostaa Segan unelma julkasun aikoihin, enkä säästänyt ropojani nurkan takana kiiltelevään pleikka kakkoseen. 

Code Veronicassa on tallella vielä sarjan aiemmille osille tutut kiinteät kuvakulmat, piristävät aivopähkinät, ärsyttävän pieni varastotila, rajallinen tallennus ja se tärkein kauhun luoja, eli kankea ohjaus. 

Tarina on Ressareille tyypillistä tuttua huttua. Claire Redfield etsii veljeään ja joutuu pahamaineisen Umbrelle Corporationin kaappaamaksi. Tapahtumat sijoituttuvat Amerikkalaisen Raccoon Cityn sijasta pienelle saarelle, ja kuten arvata saattaa, saari vilisee Zombeja ja muita mukavia otuksia. Pois olisi siis päästä ja mieluusti mahdollisimman nopeasti. 

Silloin joskus peli oli suorastaan upea ja edelleenkin alkunäyte on mukavan näköistä katseltavaa, eikä itse pelikään hullummalta ikäisekseen näytä. Mutta se ihana ohjaus. Jo ensimmäiset elävät kuolleet sai minut lähes itkun partaalle kun en onnistunut kääntymään tarpeeksi nopeasti. Tilanneta ei helpottanut sitten yhtään se, että aluksi saa aseekseen vain puukon. Parin tunnin jälkeen ohjaukseen joten kuten tottuu ja pystyin saattamaan mega ärsyttävät koiratkin uudestaan uneen. 

Peli on ehtaa ressaria ja ai että sitä tunnetta, kun peli vihjailee kamerakulmilla rappusten alle ja senhän tietää, että jossain välissä se koira sieltä hyökkää... mutta koska? 

Huomioitavaa tässä arvostelussa on, että tämä erittäin hyvä arvosanani perustuu osaksi myös siihen, mitä koin pelin parissa julkasun aikoina. Jos tämä on jostain syystä kokematta, suosittelen kyllä kokeilemaan. Pelaamiseen et tarvise välttämättä Segan viimestä konetta, koska pelistähän löytyy myös PS2 ja GC versiot X lisänimellä varustettuina. X versioista ei minulla ole pelaamisen osalta kokemusta, mutta nopealla googletuksella näyttäis tämä DC versio nauttivan huomattavasti paremmista arvioista. 

Arvosana: 9/10