Shenmue II (Dreamcast)

Peli
Shenmue II

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Sega AM2
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2001
Alueet: EUR/JAP
Genre: Seikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
33 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2015-08-30 21:06:00>
Tuossa Shenmue ykkösen ohella arvostelin jo tätä kakkostakin, eli en tässä arviossa nyt paneudu kankeaan kontrolliin jne.
Kakkosta ennen on suositeltavaa pelata ykkönen, jo sen takia, että ykkönen on erittäin kelpo peli ja ennen kaikkea siksi, että kakkosen tarina on suoraa jatkoa ykkösestä. Lisäksi on myös maholista siirtää ykkösen tallennus kakkoseen. Näin kaikki ykkösestä saadut figuurit ja valokuvat ynnä opitut tappelu liikkeet ovat myös kakkosessa mukana. 

Kun ykkösen arvion kohdalla loppui kirjaimet kesken, kerrotaas nyt minkälainen peli se Shenmue oikein on (jos joku jo ei sattumalta tiedä). Shenmue on siis seikkailupeli pianoisilla roolipelielementeillä ja Virtua Fighter tyylisellä tappelulla varustettuna. Pelin "isä" Yu Suzuki halusi kovaa tehä pelistä myös jonkin sortin "elämäsimulaattorin", joka näkyy vaihtelevina vuorokauden aikoina ja Ryon työnteko pakolla. Jos seuraava määränpää vaatii 500 dollarii, on ne hankittava rehellisellä työllä, uhkapeleillä, katutappeluita voittamalla tai vaikka hartaasti keräämän figuurikokoelman myymällä. Kellolla on suuri merkitys ja tietyt asiat tapahtuu tiettyyn kellon aikaan. Lisäksi liikkeet noudattaa aukioloaikoja. Kakkosen yksi hyvistä uudistuksista ykköseen nähden on odotus mahdollisuus. Kun ykkösessä joutu keksimään virikkeitä tuhlatakseen ylimääräsen ajan, kakkosessa voi valita odottavansa. 

Pelin tappelut on yleensä Ryo vastaan 1-10 pahista joita sitten mätkitään. Tappelut kakkosessa ovat ykköstä helpompia ja ylivoimaisella Ryolla en hävinnyt kertaakaan. Tappelussa myös riittää näpytys ja parin liikkeen tietäminen hyvin pitkälle. 

Pelialueena kakkonen on huomattavasti ykköstä isompi ja huomasin alussa eksyväni värikkääseen Hong Kongiin vähän väliä. Onneksi karttoja löytyy sieltä täältä ja sellaisen voi itselleen ostaakkin. Tekemistä ja tutkimista juonen ohi on riittävästi. 

Shenmue kakkosta ei julkastu ollenkaan jenkeissä Dreamcastille, koska Dreamcastin viimesimpänä pelinä sitä ei käänetty ollenkaan enkuksi. Peli siis kuunnellaan alkuperäisellä japanilla ja luetaan enkuksi. Toisin kuin ykkönen, joka täytyy jostain kumman syystä kuunnella enkkuna, eikä japaniksi pysty vaihtamaan. Pelasin pelit putkeen ja pienen totuttelunhan se vaati, kun yhtäkkiä Ryo kuulostaakin aivan erinlaiselta. Mutta mielummin tämän toki orginaaliäänillä pelaa :) 

Erittäin tunnelmallinen ja hyvä peli. En tiedä voiko peliä kehua ykköstä paremmaksi, koska itse pidän näitä kokonaisuutena(taas loppui kirjaimet kesken).
Arvosana: 10/10