Power Stone 2 (Dreamcast)

Peli
Power Stone 2

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom

Julkaisuvuosi: 2000
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tappelu


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2015-09-21 08:04:00>
Jo ensimmäisen Power Stone 2 pelisession jälkeen oli minulle selvää, että kakkonen tekee ykkösen turhaksi. Miksi näin? No tässä tulee mielipiteeni asiasta.    

Aloitin pelaamaan kakkosen Arcade modea tietämättömänä tulevasta. Ensimmäinen erä alkoi ilmalaivasta, ja meininki oli enemmän kuin tuttua ykkösestä. Neljä hahmoa taistelee keskenään ja yrittää samalla kerätä poweri kiviä, joiden avulla saa aikaseksi "supermuodon" hahmolleen. Taistelun timmellyksen aikana kuitenki yhtäkkiä "lattia katosi jalkojen alta" ja huomasin tippuvani hurjaa vauhtia samalla tapellen sateenvarjoista, jotka takaavat pehmeemmän pudutoksen seuraavalle areenalle. Ja seuraavissa kentissä meno senku jatkuu.. välillä taistellaan sukelusveneiden päällä, jokka sukeltaessaan jättää pelaajat meren armoille. Meressä sit loikitaan kuin delfiinit ikään. Kentät myös tarjoaa pelaajille menopelejä skeittilaudasta tankkiin ja useasta löytyy myös erinlaisia tykkejä täydellistä sekametelisoppaa tahdittamaan. Jos ykkönen oli seköpäinen, on kakkonen sitä monin verroin enemmän. Hei hei tylsät "neliöareenat", toivotetaan monitasoiset ja vaihtelevat kentät tervetulleiksi!    

Power Stone ykkönen on erittäin kelpoa viihdettä moninpelinä, mutta ei anna yksinpelaajalle juurikaan arcade mätkintää kummosempaa tekemistä. Tässä asiassa kakkonen tekee parannuksen. Yksinpelaajaa ei ole nyt unohdettu, vaan tarjolla on hyvän arcaden lisäksi adventure mode, jossa saa keräillä itemejä. Kerättyjä itemejä pystyy sitten omassa valikossaan yhdistelemään ja uusien yhdistelmien avulla saa avattua uusia aseita pelaajien käyttöön. Kakkosessa on myös hahmokaarti suurentunut ja ykkösestä tuttujen hahmojen lisäksi mukana on mm. kaheli kokki sekä pieni hiippari Pete. 
Ainoa suurempi miinus tulee areenoiden vähyydestä. Areenoita on vain viisi, mutta onneksi ne ovat vaihtelevia ja hyvin suunniteltuja kokonaisuuksia. Peliä pelaamalla saa vielä avattua kolme lisä areenaa. 

Power Stone ykköstä en pitkiä pätkiä jaksanut yksin pelaa, mutta tulen viihtymään kakkosen parissa vielä lukuisia tunteja. Moninpelinä Power Stone loistaa ja ne harvat kerrat ku saa kaverit koolle, miksi pelaisin enään ykköstä? Kakkosessa on kaikki mitä ykkösessä plus paljon enemmän!    

Sanoisin tämän olevan tähän asti pelaamistani Dreamcastin peleistä paras moninpeli, parhaita DC:n mätkintöjä ja kuuluvan muutenkin parhaimpien DC pelien joukkoon, mitä olen koskaan pelannut.  
Ei voi olla ihmettelemättä, miksi Capcom ei ole tätä sarjaa jatkanut.
Arvosana: 9/10