Shenmue (Dreamcast)

Peli
Shenmue

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Sega AM2
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2000
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Seikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
32 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2015-08-20 10:55:00>
Pitkästä aikaa päätin aloittaa tämän pelaamisen, kun kolmonenkin sopivasti julkastiin. Alkuun halun heti täsmentää, että tämä arvostelu koskee myös kakkosta.

Ilmestyessään peli oli jotain käsittämätöntä ja olen pitänyt tätä kaksikkoa siitä asti parhaimpien pelaamieni pelien top kympin kärkipäässä. Joten jännityksellä laitoin pelin koneeseen toivoen, ettei aika ole kullannut muistoja.

Peli alkaa ja ihokarvat nousevat pystyyn alkunäytöksen aikana. Peli näyttää aikaisekseen hienolta ja alussa saakin ihmetellä pieniä yksityiskohtia joihin nähty vaivaa, esim. animaatiota kun Ryo ottaa sisälle mentäessä kengät pois jalasta ja olosmentäessä laittaa jalkaan. Näitä asioita saakin sitten ihmetellä seuraavat tunnit, kun ravaa Ryon kotikylää ees taas kyselemässä niitä näitä vihjeiden toivossa. Pelin alku oli minulle kestävyystesti, koska kankealla kontrollilla samoissa paikoissa juokseminen ilman suurempia tapahtumia ei tuntunut palkitsevalta. Monta kertaa teki mieli laittaa juuri postista tullut Skies of Arcadia koneeseen.

Tähän väliin onki hyvä sanoa pari sanaa ohjauksesta. On jotenki vaikea ymmärtää ratkaisua, ettei tatilla pysty ohjaamaan Ryota, vaan liikkuminen on hoidettava kankealla ristiohjauksella. Lisäksi Ryon juoksu on liipasimessa ja vähän liipasinta painamalla Ryo myös kävelee. Trukilla ajon sentään saa hoitaa tatilla. Muutaman pelitunnin jälkeen kontrollin kanssa oppii elämään ja itse aloin käyttämään liipasinta kävelyyn ja juoksuun, ristiohjaimesta hoidin vaan kääntämisen... vähän kuin ajopeleissä :) vaikka kuinka kontrolliin totuin, silti ovien ohikävelyitä ynnä muita seiniäpäin juoksuja tapahtui vielä kakkostakin pelatessa. Taisteleminen toimii about niinku pitää, mitä nyt välillä kameran kanssa joutuu takkuamaan.

Kaikella on tarkoituksensa ja niin on myös Shenmuen tylsällä alulla. Se opastaa sisälle peliin hitaasti mutta tehokkaasti. Lopulta Shenmuen hitaasti aukeava tarina onkin koko homman suola ja huomaan olevani koukussa. Peli myös nopeentaa tempoaan kokoajan pikkuhiljaa ja kakkonen onkin timanttia alusta loppuun. Tekemistäkin riittää suht. vapaissa pelimaailmoissa ja mainittakoon molemmista peleistä löytyvät Arcade pelihallit :)

En ole pitkään aikaan pelannut mitään peliä näin liimautuneena ruutuun. Perheeltä oli vaan hommattava aikaa pelaamiseen, vaikka sit yöunien kustannuksella.
Pelejä voin suositella kaikille ja nämä kannattavat kokea! Pelit nosti Shenmue 3:n odotukset kattoon. Kiitos Yu Suzuki.Arvosana: 10/10