Outtrigger (Dreamcast)

Peli
Outtrigger

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Sega AM2
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2001
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-09-29 19:15:00>
Jo ennen kuin aloitin pelaamaan Segan arcade räiskintä Outtriggeria, mielessä vaani epäilys; miten ohjaus voi toimia kun DC:n kapulassa on vain yksi tatti? Vastaus: kyllä se toimii!ä.. Ainakin kun muistaa vaihtaa vähä asetuksia..

Pelistä löytyy Segan dreamcast peleille ominaiseen tyyliin arcade pelitila ja versus. Lisäksi on mission mode, jossa voi pelata arcadessa avattuja tehtäviä vapaassa järjestyksessä paremman lopputuloksen toivossa.

Arcadessa valitaan ensiksi hahmo neljästä ja sen jälkeen mitä tehtävä rypästä lähtee pelaamaan. Tehtävä vaihtoehtoja on neljä ja ensimmäinen on perinteikästä harjoittelua ja viimeinen kova haasteista räiskintää.
Arcaden tarkoitus on opettaa pelaaja pelaamaan ja mitään tarinaa on turha odottaa.
Pelikentissä taistelun ohella kerätään aseista power uppeihin ja joissakin tehtävissä ammutulta vastustajalta saa tarvittavaa lisäaikaa. Peliä voi pelata ensimmäisestä tai kolmannesta persoonasta. Itse käytin enimäkseen ensimmäistä.

Hahmo valinnalla en huomannut olevan suurta merkitystä. Hahmovalinta vaikuttaa lähinnä aseisiin, joita pääsee kuitenki itsekkin muokaamaan, ennen peliin astumista. Lisäksi voi luoda omankin hahmon. Työkalut tähän touhuun ei mitenkään ihmeelliset ole ja hahmolle ei voi ulkonäköön vaikuttaa kuin sukupuolen ja värin verran. Aseista saa mielekkäimmät luomalleen soltulle valita.

Ja sitten se ohjaus... DC:n ohjaimessa tosiaan löytyy vain yksi tatti vasemmalla puolella ja sen alta ristiohjain. Oikealta löytyy sit toiminta näppäimiä. Perusasetuksilla hahmolla liikutaan ristiohjaimella ja tähdätään tatilla. Lisäksi tähtäintä voi kääntää vasemmalle ja oikealle liipasimista. Ampuminen ja hyppiminen hoidetaan näppäimillä. Kuulostaako vaikeelta? Sitä se myös on! Onneksi näppäimet onnistuu vaihtamaan semmoisiksi, että tatillla hoidetaan tähtäys, "toimintanapeilla" (A, B, X ja Y) liikkuminen sekä liipasimista hypyt ja ampuminen. Näin on monessa muussakin DC räiskinnässä ja tämä oli itselle se helpoin tapa päästä peliin sisään. Onneksi aseina on myös paljon raketin -ja liekinheittimen tyylisiä tuikkuja, joten tähtäinpalkki on iso ja apuna vielä halutessaan automaattitähtäys.

Outtrigger on tarkoitettu nautittavaksi moninpelinä ja se onkin Dreamcastin räiskinnöiden parhaimmistoa kavereiden kesken.
Arvosana: 8/10