Mistä Gameberryn hintatiedot tulevat?

Gameberry sisältää nykyään noin 30 000 pelien hintatietoa, joista osa on käyttäjien lisäämää tietoa toteutuneiden kauppojen hinnoista ja osa on Gameberryn ylläpidon lisäämää hintatietoa. Alla on pyritty selvittämään lyhyesti kuinka näitä hintatietoja käytetään palvelussa, jotta hintatiedot palvelisi juuri sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Gameberryn hintaopas käsittää vanhemmat pelikonsolit (pääasiallisesti ennen vuotta 1999 ilmestyneiden konsolien pelit) ja näiden pelien pelikohtaisille sivuille on kaikkiin peleihin lisätty ylläpidon asettamat keskihinnat, niin loosejen kuin myös CIB pelien osalta. Hintatiedot on pelikohtaisilla sivuilla rivin "Keskihinnat alla", kts. oikealla puolella oleva kuva, jossa tämä ylläpidon asettama hintatieto on punaisen laatikon sisällä.

Ylläpito pyrkii tarkistamaan kaikki hintatiedot huuto.netin, ebayn ja Retrogamefreakin sivuilta vuoden välein ja hintoja päivitetään mikäli ne muuttuvat oleellisesti. Hintatiedot pyritään siis pitämään mahdollisimman ajantasaisina ja tässä ylläpidon apuna toimii myös käyttäjien asettamat keskihinnat ja customoidut skriptit, jotka ilmoittavat jos hintatiedoissa tulee suuria eroavaisuuksia.

Kun ylläpidon asettama hintatieto näkyy vain vanhimpien pelien osalta, niin käyttäjien asettamat hintatiedot näkyvät myös uusien pelien osalta. Gameberry käyttäjät voivat myös asettaa listaamiinsa peleihin hintatiedot. Mikäli yksi peli sisältää vähintään kolmen eri käyttäjän asettamat hintatiedot, lasketaan pelien keskihinta ja asetetaan tämä keskihinta näkyville pelikohtaiselle sivulle. Tämä käyttäjien laittamien hintatietojen keskihinta näkyy pelikohtaisella sivulla tekstin "käyttäjiltä saatu keskihinta", kts. oikealla puolella olevassa kuvassa sinisen laatikon sisällä oleva hintatieto.

Esim. loose hinta pelistä näkyy kun vähintään 3 eri käyttäjää on listannut loose pelin kokoelmaansa ja asettanut sille hintatiedon. Sama homma myös CIB:in osalta.