Skies of Arcadia (Dreamcast)

Peli
Skies of Arcadia

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Overworks
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2000
Alueet: EUR/USA
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
75 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-01-03 12:05:00>
Nyt minulla on takana yli 30 tuntia ilmalaivarosvoilua, joten uskaltauduin kirjoittamaan arvion. En vieläkään ymmärrä, miten missasin tämän pelin julkasun aikoina, vaikka Dreamcastin tuolloin omistin. Onneksi sen virheen pystyin nyt korjaamaan!   

Peli sijoittuu todella omaperäiseen fantasiamaailmaan. Maailma on useista ilmassa kelluvista maakappaleista koostuva saaristo, jossa liikutaan ilmalaivojen välityksellä. Ilmalaiva löytyy myös pelin sankari kaksikolta (Vyse ja Aika), jotka kuuluvat Robin Hood -henkiseen ilmarosvojoukkoon.   

Pelin tarina ei ole tähän mennessä aiheuttanut minussa suurempia tunne-elämyksiä ja se on ollut aika ennalta arvattavissa. Pelin tarina myös etenee aika suoraan välivideosta välivideoon ja pelaajalle ei liioin anneta vapauksia vaikuttaa.   
Pelin suurin koukku on sen maailma. Yksityiskohtainen ja omaperäinen pelimaailma kutsuu seikkailemaan.   

Pelissä taistellaan joko sankareilla perinteikkääseen vuoropohjaiseen tyyliin, taikka sitten ilmalaivoilla. Ilmalaivojen väliset kamppailut perustuvat taktiikoihin ja ajoituksiin, joskin pärjäsin ihan hyvin vain vihollista päin ampumalla ja parantamalla alusta tarvittaessa. Ilmalaiva taistelun suurin miinus tulee pitkistä välivideoista, joita pitää katsella aina pelaajan antaman komentosarjan päätteeksi.   

Vuoropohjaiset taistelut ovat sitten hyvin tuttuja esim. viimeisiä fantasioita pelanneille ja niissä suurin oma juttu on kaikille hahmoille yhteiset Spirit Pointit. Spirit Pointtien avulla tehdään loitsut sun muut ja niitä kertyy jokaisen taistelukierroksen alussa tietty määrä. Halutessaan voi hahmon vuoron myös käyttää "meditoimiseen", jolla saa kasvatettua Spirit Point mittaria nopeampaa. Vaikeimmissa taisteluissa Spirit Pointtien käyttöä joutuu vähän pohtimaankin, koska jos hassaa kaikki heti alussa, voi lopussa joutua pulaan.  

Tässä kohtaa kun kirjaimet uhkaavat loppua kesken, suosittelen tätä peliä varauksetta sinulle, joka pidät jrpg:stä ja nautit vuoropohjaisesta taistelemisesta.
Arvosana: 9/10