Sturmwind (Dreamcast)

Peli
Sturmwind

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Duranik
Julkaisija: redspotgames / JoshProd

Julkaisuvuosi: 2013
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Shoot 'em up


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-10-22 13:20:00>
Sci-fi Shoot 'em up Sturmwind on yksi monista Dreamcasti "kuoleman" jälkeisistä julkaisuista, mutta helposti myös yksi parhaista semmoisista.

Lukeman perusteella Sturmwindin juuret ovat Atari Jaguar CD pelissä Native. Nativen kehitys kuitenkin lopetettiin ja kehittäjät päätyivät tekemään Sturmwindin Dreamcastille. Ja tekivätkin sitten yhden näyttävimmistä peleistä.
Sturmwind on nimittäin graafisesti erittäin komee peli, ellei jopa komein pelaamani DC peli ja se kuulostaakin hienolta.

Alkujaan peli julkastiin 2013 Dreamcastille ja se sai todella positiivista palautetta ja nousi monille Dreamcastin parhaat Shmupit listoille. Taisipa Classic Game Room nimetä pelin jopa vuoden peliksi 2013. Harmittavasti painos myytiin nopiasti loppuun ja netissä hinnat lähtivät yhtä nopeasti nousuun.
2016 peli kuitenkin julkaistiin uudestaan ja tällä kertaa tuli tarjolle myös hieno PAL -Edition, jonka onnistuin itselle saamaan.

Sturmwind on sivuttain rullaava shootteri. Kuten shootterit yleensäkkin, on Sturmwind helppo sisäistää. Yhestä napista ampuu ja toisesta viskaa pommin. Liipasimilla sitten pystyy tulituksen suuntaa kääntämään eteen -tai taaksepäin sekä toisella liipasimella valitaan ammustyyppi. Räiskeen lomassa kentältä kerätään kaikenlaisia poweruppei ja tason lopussa kohdataan pomovastus. Taustat ovat vaihtelevia ja todella hienoja. Niitä tekisi melkein mieli pysähtyy ihastelemaan, mutta se ei ole kannattavaa, koska siitä yleensä joutuu maksaa kovan hinnan, eli yhden elämän.

Sturmwind ei ole Shoot 'em up genren helpoimmasta päästä, mutta se ei ole onneksi vaikeimmastakaan. Mukavasti läpäistyt tasot pystyy tallentamaan ja näin ollen kuoleman koittaessa ei tarvitse leikkiin lähtee kokonaan alusta. Pelin suurin ja ehkä ainoa miinus on kaksinpelin puute. Tämmöiset pelit kun olisivat kuin luotuja kimppa räiskeelle. Sturmiwind on silti todellakin suositeltava hankinta jokaselle DC pelaajalle.
Arvosana: 9/10
3 käyttäjää on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

Giga Wing
Bangai-O