Pikmin (Gamecube)

Peli
Pikmin

Konsolille: Gamecube
Kehittäjä: Nintendo Entertainment Analysis and Development
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2001
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
19 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2019-08-24 21:59:00>
Shigeru Miyamoton rakkaudenhedelmä Pikmin on Nintendon ikioma tosiaikastrategia, jossa vieraalle planeetalle haaksirikkoutunut kapteeni Olimar yrittää 30:n päivän aikana kerätä tuhoutuneen aluksensa, SS Dolphinin, osaset, ennen kuin hänen elossapitojärjestelmästään loppuu hönkä. Tehtävässä auttavat planeetalla asuvat, hämmentävät tottelevaiset Pikmin-olennot, jotka taistelevat, kantavat, rakentavat ja tarvittaessa jopa kuolevat Olimarin käskystä.

Peli koostuu viidestä kartasta (joista yksi on käytännössä tutoriaalialue ja toinen pelkkää lopputaistelua varten), joihin on ripoteltu 30 SS Dolphinin palasta. Olimar saa tutkia palasten kertyessä avautuvia alueita täysin omaan tahtiin ja erilaisten Pikminien löydyttyä, mutta seikkailulla on myös rajoitteensa. Joka päivä auringon laskiessa Pikminien on oltava Olimarin joukoissa, tai avaruusaluksen turva-alueella, muuten planeetan yölliset saalistajat hotkaisevat polpoiset piipertäjät parempiin suihin.

Eri pikminien hyödyntäminen on pelissä menestymisen avain ja kolmen erilaisen rodun ominaisuudet ovatkin mukavan erilaisia. Punaiset Pikminit ovat hyviä taistelussa ja kestävät tulta, keltaiset taas saa viskattua korkealle ja ne voivat nostaa erityisen paljon vihollisiin ja kiviseiniin vahinkoa tekeviä laavakivipommeja. Viimeisenä siniset Pikminit pystyvät myös hengittämään veden alla, joka on omiaan vesistöjä täynnä olevia alueita tutkiessa.

Ensimmäinen Pikmin olisi heittämällä oman lajityyppinsä parasta, elleivät jatko-osat olisi tehneet kaikkea vielä paljon paremmin. Tässä ykkösessä Pikminit jäävät todella helposti kiikkiin seinien koloihin ja tippuvat kielekkeiltä, jos Olimar liikkuu liian nopeasti. Lisäksi ne jäävät välillä rasittavasti automaattisesti kaivamaan mettä tai kantamaan kukistettuja vihollisia pesäänsä, kun niiden haluaisi seuraavan. Kuitenkin kokonaisuus on todella positiivinen ja nautin suuresti pesien ja Pikminien käskyttämisen mikromanageroinnista. On vaikea keksiä toista täysin samanlaista pelikonseptia!
Arvosana: 8/10