Pikmin 2 (Gamecube)

Peli
Pikmin 2

Konsolille: Gamecube
Kehittäjä: Nintendo Entertainment Analysis and Development
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2004
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
36 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-03-27 09:22:00>
Alkuperäinen Pikmin oli Nintendon hyppäys tosiaikastrategian maailmaan. Jatko-osa nostaa panoksia tietysti jokaisella osa-alueella. Kapteeni Olimar palaa haaksirikkonsa jälkeen kotiplaneetalleen Hocotatelle vain huomatakseen työpaikkafirmansa menneen konkurssiin töhön Louien hukattua rahakkaan toimituksen avaruuden äärettömyyteen. Yhtiön velkamäärä tietäisi muuten kovia YT-neuvotteluja, mutta firman pomo äkkää pelastuksen Olimarin Pikminien planeetalta mukanaan tuomasta pullonkorkista. Alkaa aarteenmetsästyskampanja yhtiön velan kattamiseksi!

Ensimmäistä Pikminiä pelannut on välittömästi kuin kotonaan. Palattuaan näiden pikkupiipertäjien planeetalle Olimar ja Louie voivat jakaa työtaakkansa ja Pikminit, joskin tätä ominaisuutta ei ole mikään pakko käyttää. Tällä kertaa pelissä ei ole minkäänlaista aikarajoitusta, vaan pelaajalla on rajaton määrä päiviä haalia aarteita kasaan. Lisäksi kolmen jo ykkösessä nähdyn pikmintyypin rinnalle nousevat violetit raskaat pikminit ja piskuiset myrkkypikminit. Violetit jaksavat kantaa kymmenkertaisen lastin verrattuna tavalliseen pikminiin ja ovat tekevät taisteluissa massallaan verratonta vahinkoa. Valkoiset taas myrkyttävät viholliset syödyksi tullessaan ja pystyvät operoimaan myös kaasun keskellä.

Pikmin 2:n erikoisuutena ovat maanalaiset luolastot, johihin sukeltaessa normaali päivärytmi seisahtuu paikalleen. Kaivannosta ei siis ole mikään kiire ehtiä illan tullen takaisin kiertoradalle, kuten maan pinnalla. Mukaan saa ottaa vain max. 100 pikminiä ja niillä on pärjättävä. Luolastot saattavat olla jopa kymmenien kerrosten syvyisiä, joten strateginen eteneminen ja tarvittaessa tallennusten uudelleen lataaminen tulee tutuksi. Ne myös generoituvat joka kerran erilaisina.

Ensimmäisten pelituntien aikana Pikmin 2 on selkeä parannus edeltäjäänsä jokaisella osa-alueella. Toiminta on sulavampaa, graafinen ulkoasu komeampaa ja luolastoissa on mukava rymytä. Hetken kuluttua aina vain pidemmälle venyvät ja samanlaisina pysyvät luolastot alkavat kuitenkin hieman puuduttaa verrattuna ihailtavan erilasina pysyviin maanpäällisiin osuuksiin. Sisällön puutteesta Pikmin kakkosta ei voi moittia, sillä pelissä on velan maksamisen jälkeen vielä kosolti end game materiaalia, enemmän kuin yhdessäkään muussa sarjan pelissä.

Pikmin 2 on sarjasta pitävälle varma valinta. Se kipuaa himppuriikkisen alkuperäistä paremmaksi violetin pikminin mitalla.
Arvosana: 8/10