Life is Strange (Playstation 4)

Peli
Life is Strange

Konsolille: Playstation 4
Kehittäjä: DONTNOD Entertainment
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2015
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
25 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
14 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-11-04 09:12:00>
Life is Strange on yksi hienoimpia kokemuksia mitä tämä konsolisukupolvi on minulle tarjonnut. Pelistä on vaikea kertoa mitään pilaamatta sitä, joten koitan hyvin varovasti mitään sanoa.

Life is Strange on tarinaveroinen seikkaiilupeli, jossa tehdään tarinaan vaikuttavia valintoja. Vertailukohdaksi voisi vaikka sanoa Telltale Gamesin pelisarjat. Pelaamista ei paljoa ole, vaan suurin aika vietetään todella mukaansa tempaavan tarinan parissa, joka pitää otteessaan loppuun asti. Itse pelaaminen on sitten paikkojen tutkimista, ihmisten kanssa keskustelemista ja aika yksinkertaisten pulmien ratkomista. Pelissä päästään myös leikkimään rajoitetusti ajalla, mutta siihen jokanen perehtyköön itse. Pelaaminen on kuitekin hyvin yksinkertaista, tyyliin joku esine pitää jostain hakea ja sen saamiseksi voi olla edessä pieni pähkinä ratkaistavaksi. Pelaaminen on hidastempoista ja voisi jopa tylsäksi sanoa, vaikkei minulla pelin parissa todellakaan tylsää ollut.

Tämän arviointi on siinä mielessä vaikeaa, että pelillisiltä ansioiltaan tämä ei ole lähellekkään mikään mestariteos. Mutta sitten tunnelma, tarina, kiinnostavat hahmot ja musiikki nostavat kokemuksen aivan omalle tasolleen. Life is Strange on viiteen episodiin jaettu scifi-mausteinen tarina ystävyydestä. Noin puolessa välissä peliä minut valtasi surullinen tunne, etteihän tämä voi hyvin päättyä. Lopputekstien pyöriessä, kiperien valintojen jälkeen, hyvän musiikin taustalla soidessa, olo oli haikea, ehkä surullinen, mutta hyvä.

Annan kokemukselle täydet pisteet, koska ei tällä vähempää voi antaa. Vain pelillistä antia katsomalla arvosana olisi surullisen pieni, mutta näin kaunista kokemusta olen harvoin saanut. On lienee itsestään selvää, ettei peli kaikille sovi, mutta silti suosittellen kaikkia antamaan tälle mahdollisuuden. Tämä pitää kyllä pelata vielä uusiksi uudenlaisten valintojen kera, mutta ei ihan vielä... olo nyt tatpeeksi kylläinen
Arvosana: 10/10

Selviytyjä <2019-05-24 11:13:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 9/10