Yakuza 0 (Playstation 4)

Peli
Yakuza 0

Konsolille: Playstation 4
Kehittäjä: Sega
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2015
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
25 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-04-27 17:59:00>
Yakuza Zeron ostin jo alkuvuonna, mutta se on jostain syystä odottanut oikeaa aikaa ja paikkaa laatikossa vaikka kuinka pitkään. Se olisi ollut jo paljon aikaisemmin pelauksessa, jos olisin tiennyt kuinka hyvä peli siellä laatikossa lojuukaan!
Tämä oli siis ensikosketukseni sarjaan ja esiosana varsin hyvä tapa astua vihdoin Yakuzan maailmaan mukaan.

Peli alkaa erittäin näyttävästi, mutta alun jälkeen kuitenkin hidastaa vauhtiaan todella paljon. Peli on jaettu useaan chapteriin ja onneksi niiden lopussa odottaa aina piristävä toimintapiikki.

Peli vuorottelee kahden hahmon välillä; Kazuma Kiryun ja Goro Majiman, joilla molemmilla on lusikkansa mukana Yakuza sopassa. Hahmoja on mahdollista kehittää pelistä saaduilla masseilla ja hahmoilla on omat taistelutyylinsä ja kehityspuunsa. Kehitystä tarvitaan, koska pelissä tapellaan ja paljon. Tappelu on sitten silkkaa Beat em' uppia ja liikkeet ovat näyttäviä sekä raakoja.

Peli on avoimen maailman peli, mutta tosin aika rajatuissa puitteissa. Rajaus ei yhtään haittaa ja maailma tuntuu elävältä paikalta, joka on täynnä vaikka ja mitä. Aktiviteettei löytyy viskin juonnista karaokeen. On SEGAn pelihallit, jossa pääsee pelaamaan OutRunia ja Space Harrieria. Sivutehtäviä löytyy myös suuret määrät ja ne on pääsääntöisesti hauskoja ns. läskiksi vedettyä koitoksia, joissa voidaan vaikka auttaa naista hädässä, kun hän ruoskii huonosti miehiä.

Kun aloitin pelin tein sitä sun tätä, suoritin sivutehtävät jokka tielle sattui, ystävystyin jotenkin reppanaan poliisiin ja kassaneitoon, sekä vedin jengiä pataan minkä kerkesin. Hetken päästä iski minulle tavanomainen avoimen maailman ahdistus päälle, kun kaiken maailman tekemistä tulvi lisää ja lisää, samalla kun juoni mateli eteenpäin. Onneksi peli ei pakota mitään tekemään kuin korkeintaan sen opetus kerran.

Sitten se tapahtui, noin puolessa välissä chapteri määrää, kun tarina potkaisi uuden vaihteen hiljalleen silmään ja minä jäin siihen totaalisesti koukkuun. En muista koska viimeksi on tullut pelistä tai elokuvastakaan melkein tippa linssiin, mutta niin kovaa Yakuza Zeron tarina minuun kolisi. Lopussa sen ymmärsi, kuinka hitaasti aukeavat tarina on koko homman suola. Näin on käynyt viimeksi Shenmuen kanssa, jota Yakuza kieltämättä paljon muistuttaa.

Peli nousi kertaheitolla suosikkien joukkoon ja en malta odottaa loppu kesällä julkaistavaa Yakuza Kiwamia.
Arvosana: 10/10