Yakuza 6: The Song of Life (Playstation 4)

Peli
Yakuza 6: The Song of Life

Konsolille: Playstation 4
Kehittäjä: Ryu ga Gotoku Studios
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2016
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
61 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-05-06 13:48:00>
Innostuin Yakuza sarjasta kunnolla PS4lle tulleen Zeron myötä. Shenmuen ystävänä aiemminkin sarja on kiinnostanut kovasti, mutta jostain syystä jäänyt aina vain kiinnostuksen tasolle. No Zerosta innostuneena otin sitten työn alle pelata koko pääsarjan ennen tätä kutosta ja vain hetki ennen kutosen julkasua, sain vitosen päätökseen. Jokusen päivän ehti hengähtää, kunnes sai jälleen palata Kiryun saappaisiin tutuille Kamurochon kaduille.

Yakuza 5 huipentui yhteen koko sarja hienoimmista lopuista. Hienoudella on kuitenkin hintansa ja Kiryu joutuu kavereineen tiilenpäitä lukemaan ja Kiryulle tärkeän henkilön Harukan elämä kokee mullistuksen. Kiryu ajattelee kiven sisällä sovittaa syntinsä Yakuzan suhteen ja palata sieltä ulos mallikansalaisena. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene suunnitellusti ja eikä aikaakaan, kun taas potkastaan pahisten hampaat asfalttiin ja lyödään pyörällä päälle.

Yakuza 6 on suoraa jatkoa vitosesta, mutta se sisältää todella mukavasti sarjaa aukesevia asioita. Alkuvalikossa pääsee lukaseen aikasempien osien keskesiä asioita. Pelin aluksi esitellään tärkeimpiä hahmoja ja näiden lisäksi pelin ladatessa, ruudulla pyörii mukavia tiedonmurusia. Sarjan joka osan tunteminen ei ole siis välttämättömyys ja vaikka tarina onkin suoraa jatkoa, on se kuitenkin oma kokonaisuutensa. Tämä voi siis olla vaikka eka Yakuza, mutta en sitä silti suosittele. Kyseessä kun on Kiryun finaali, joka on omistettu aikalailla kokonaan Kiryulle sekä Harukalle. Jos ei aikasempia osia ole pelannut ja hahmoihin ehtinyt kiintymään, tulee varmasti puuttumaan suuri tunnelataus tästä osasta.

Yakuza 6 on tarinaltaan yksi parhaista Yakuzoista, enkä voisi ajatella antavani yhtään vähempään kuin täydet pisteet. Kiitos Kiryu tunteikkaasta, laadukkaasta ja pitkästä matkasta. Nyt jäädään jännityksellä (ja vähä pelolla) odottamaan, miten uusi päähahmo tulee täyttämään Kiryulta jääneet suuret saappaat.
Arvosana: 10/10