Watara Supervision (Tunnettiin Britanniassa nimellä QuickShot Supervision) on Wataran vuonna 1992 julkaisema käsikonsoli. Watara Supervisionin julkaisuhinta oli vain 49 USD kun markkinajohtaja Nintendo Game Boy konsolin hinta tuolloin oli n. 89 USD. Watara pyrki pitämään pelien hinnat myös huomattavasti matalampina ja uusien Supervision pelien hinnat olivatkin 9-15 USD kun Game Boy pelien julkaisuhinnat pyörivät n. 40 USD:n tuntumassa.

Vaikkakin Watara Supervision myi alkuun lupaavasti sen kompastuskiveksi osottautui sama kuin monella muulla Nintendon kilpailijalla. Nintendo oli muutamassa vuodessa vallannut markkinat, eikä pelinkehittäjät tästä syystä olleet erityisen kiinnostuneita kehittämään pelejään muille konsoleille, johtuen niiden marginaalisesta markkinaosuudesta. Supervision oli myös huomattavasti suurempi kuin Game Boy, joka saattoi osittain karkoittaa pelaajia konsolin parista. Erityisesti Pohjois-Amerikkalaiset saattoivat myös välttää konsolia, koska sen pelit toimitettiin kauppoihin vain muovisessa kelmussa, eikä niiden mukana tullut yleensä ohjaita tai kunnollista pakkausta, jossa peliä voisi säilyttää.

Konsolille julkaistiin tiedettävästi 68 peliä, joista valtaosa oli Taiwanilaisten ja Hong Kongilaisten pelikehittäjien pelejä. Tästä johtuen konsolilla ei nähty suuria Japanilaisia pelisarjoja kuten esim. Castlevania, Mega Man tai Final Fantasy.

Konsolin mukana toimitettii myös TV-kuvakaapeli, jolla konsolin sai liitettyä televisioonsa ja pelattua pelejä isolta näytöltä.

  • Prosessori: 8-bittinen 65C02 prosessori, kellotaajuus 4MHz
  • Näyttö ja resoluutio: 61mm * 61mm (160 * 160 pikseliä) 4 eri harmaasävyä
  • Virta: virtajohto tai 4 AA-paristoaWatara Supervision


QuickShot Supervision (myöhemmin julkaistu malli)


Pohjois-Amerikkalainen pelipakkaus