Luukku 11

Joulukuun 11 tuo eteen ehkäpä erään kaikkien aikojen Suomipeleistä (ainakin mitä teräskuulalla pelattaviin peleihin tulee), nimittäin teräskuulataiturointipelin, joka tunnetaan nimellä I've Got Some BALLS!

Arvostelun pätkä edesmenneestä Suomipelit.com:sta:

Pelissä ohjataan teräskuulan näköistä kappaletta läpi erikoisten 3D-kenttien. Rennot ja kirkkaat värit ovat omiaan luomaan oikean tunnelman peliin, vaikka viimeisen silauksen antaakin tyylikäs taustamusiikki. Pallolla pitäisi kerätä kentistä kaikki vihreät timantit, jotka ovat joutuneet tavalla tai toisella mitä erikoisimpiin paikkoihin. Tehtävä kuulostaa kieltämättä paljon helpommalta kuin mitä se todellisuudessa on. Timantteja on nimittäin siroteltu niin omituisiin paikkoihin, että niiden hankkiminen voi olla jopa kymmenien yrityskertojen takana.

Kentät on suunniteltu niin, että toisissa sinun tulee pomppia hyppyreiltä metrikaupalla eteenpäin, kun taas toisissa varovainen liikkuminen on ainoa tapa pitää pallo kovalla maalla. Kuulan pudotessa reunan yli joudut nimittäin aloittamaan kentän alusta. Metallikuulan ohjaileminen on myöskin yksi taiteenlaji, sillä se ei millään tavalla käänny, vaan painellessasi nuolinäppäimiä pallo kiihdyttää vauhtiaan painamaasi suuntaan. Aluksi tämä voi vaikuttaa hieman monimutkaiselta, mutta jo muutaman epäonnistumisen jälkeen, alkavat sormet hakeutua oikeille napeille rutiininomaisesti oikeaan aikaan. Oikeaa ajoitustakin tärkeämpää on monesti intuitiivinen kekseliäisyys, ja joitakin pulmia saa todellakin pohtia oikein pää savuten.

Monet kentistä ovat oikeita arkkitehtuurin mallinäytteitä, kun toiset taas ovat vain putkimaisia esteratoja. Kaikkeahan tietenkin pitää kokeilla, eivätkä kentät ala ainakaan missään vaiheessa toistamaan itseään. Erikoiset hypyt ja liidot vaativat todella hyvää koordinaatiokykyä, puhumattakaan edestakaisin poukkoilevasta teräskuulasta, joka on tuon tuostakin pudota todella kriittisessä kohdassa alas tyhjyyteen . . . ja hyvin usein putoaakin.

Lataa peli: Lataa

Katso pelivideota: Youtube -linkki