Nintendo loi Seal of Quality merkinnän alunperin NES peleihin, jotta pelaajat voisivat luottaa pelien laatuun ja siihen, että ne on "ennakkotarkastettu".

Syyn tällaisen uskottelun tarpeeseen loi vuoden 1983 videopelilama, jossa päänäyttelijänä toimi Atari 2600, mutta myös muutamat muut sen aikaiset konsolit. Em. laitteet eivät sisältäneet minkäänlaisia estoja, jolloin kuka hyvänsä pystyi luomaan pelejä laittelle, joka johti siihen, että markkinoille tulleet pelit olivat todella heikkolaatuisia. Kovan pelikysynnän takia peliyhtiöt pyrkivätkin pumppaamaan pelaajien rahat helpon rahan toivossa ja teettivät osan peleistään myös yhden hengen voimin, sekä tiukan aikataulun mukaisesti, joka ei ainakaan edesauttanut laadukkaiden pelien tulemista markkinoille. Tästä kuitenkin syntyi lama, joka johti siihen, ettei myöskään hyviä pelejä, eikä uusia laitteita enää mennyt kaupaksi, jolloin myös kauppojen hyllytilat tulivat "parempien" tuotteiden käyttöön, kuten perinteisempien lelujen.

Kaikkien yllätykseksi Seal of Quality onnistui vakuuttamaan pelaajat ja palauttamaan uskon pelitaloihin, ainakin Nintendo Entertainment Systemillä, joka valtasi markkinat. Seal of Quality jäikin käyttöön, joka ilmoittaa pelin olevan lähinnä virallisesti lisensoitu, eikä siis piraattikopio. Parempi pelien laatu oli osittain myös seurausta siitä, että Nintendo antoi virallisen lisenssinsä enintään viidelle pelille/pelitalo.


Nintendo Seal of Quality (oikealla PAL alueen tunnus ja vasemmalla Pohjois-Amerikkalainen)