Game Genie on laite, jolla pelaaja sai peleissä käyttöönsä lukemattomia koodeja, kuten esimerkiksi kuolemattomuuden, täydet lisäelämät tai vaikkapa lisää kultaa. Game Genien mukana toimitettiin koodikirja josta pelaaja löysi useita koodeja lukemattomiin peleihin. Kun peli käynnistettiin kiinnitettynä Game Genieen, ruudulle ilmestyi Game Genien oma ruutu johon valitut koodit voitiin kirjoittaa.

Game Genie julkaistiin NES, SNES, Game Boy, Sega Mega Drive ja Sega Game Gear laitteille. Kullekkin laitteelle on siis omanlaisensa Game Genie laite.

Game Genie koodeja löytyy muunmuassa GameGenie.com:sta, mikäli et satu omistamaan itse koodikirjaa.

NES konsolille julkaistu Game Genie on se ylivoimaisesti tunnetuin Game Genie tuote. Laite antoi siis pelaajille käyttöönsä lukuisia koodeja haluamiinsa peleihin.

NES:lle tarkoitettu Game Genie rasittaa konsolin omaa lukupäätä huomattavasti enemmän kuin tavallisten pelien pelaaminen, koska Game Genien lukupinta on paksumpi ja näin ollen vääntää NES:in lukupään pinnejä enemmän.

NES:in Game Genie sotki myös konsolin omaa NES10 sirua, jonka ansiosta lukuisat muiden alueiden pelit myös toimivat Game Geniellä, ilman että konsoliin on tehty ns. muutostyötä, eli alukoodilukituksen purkutyötä. Huom! Japanilaiset pelit eivät toimi, koska kasetin pinnimäärä on eri!

SNES konsolille toimitettu Game Genie toimi samaan tapaan kuin NES:lle toimitettu laite. SNES:in Game Genie ei toimi peleissä, jotka sisältävät jonkin seuraavista siruista: Super FX, SA-1 tai S-DD1. Edellämainitusta johtuen mm. pelit kuten Star Fox, Super Mario World 2, Doom ja Street Fighter Alpha ei toimi yhteistyössä Game Genien kanssa.

Game Boyn Game Genietä on muotoilustaan johtuen vaikea saada toimimaan uudemmilla Game Boy konsoleilla, kuten Colorilla. Teknisesti tämä on mahdollista, mutta Game Genietä täytyy modata, jotta se sopii konsoliin.


NES Game Genie ja koodikirja


SNES Game Genie


Game Boyn Game Genie