Red Dead Redemption 2 (Xbox One)

Peli
Red Dead Redemption 2

Konsolille: Xbox One
Kehittäjä: Rockstar Games
Julkaisija: Rockstar Games

Julkaisuvuosi: 2018
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
47 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-11-04 15:36:00>
Tässä teos joka on todellakin vuoden 2018 paras peli materiaalia! Rocstar on jälleen onnistunut hiomaan elävän maailman, tunnelman ja tarinan yhtenäiseksi täydellisyydeksi. Tästä voisi kertoa paljon enemmän mitä berryn merkkimäärä sallii, mutta sille ei onneksi ole tarvetta, koska tämä on luokkaa koe se itse

Ainoa motkotus tulee pelin kontrolleista, kun tuntuu siltä että liikaa on ohjaimelle ahdettu toimintoja. Lukuisten nappula yhdistelimien ja joskus samasta napista tapahtuvien asioiden kautta menee välillä sekasin näppäimistä vielä useemman tunninkin jälkeen. Peli nimittäin on todella valtava jonka tarinallakin on kestoa useamman kymmenen tunnin verran. Maailma myös pursuaa tekemistä ja tutkittavaa.

Toinen seikka on hahmojen kankeus ja liikkuminenkin on raskasta ja hidasta ns. tankkimaista. Tämä yhdistettynä kontrolleihin saa välillä virheitä aikaan, kuten liian usein olen ampunut jonku kun pitänyt kysyä jotain, taikka ponilla peruuttanut päälle kun koittanut parkkeerata sitä. Sen johdosta saanut sitten koko kylän perään kun koittanut vaan kaupas käydä. Rocstarin mukaan nämä asiat ovatkin kuulemma tarkoituksellisia ainaki osittain ja pakko se on myöntää, että niiden kautta maailma herää erillä tavalla eloon, kun joutuu näkeen vaivaa asioiden eteen. Kaikki on hidasta, eli ns. realistista. Hahmoja ei tapon jälkeen tutkita sekunnissa, vaan isomman ruumis läjän tutkiminen vie runsaasti aikaa. Kaupas käynti ei käy hetkessä, vaan matkalla kauppaan voi kohdata monta vaaraa ja itse asiointikin on lähes yhtä hidasta kuin oikeesti vierailu lähikauppaan. Se saa miettiin jaksaako kylillä käydä, vai pärjäiskö vielä hetken varaston itemeillä.

Näiden ja monien muiden asioiden kautta saa kuitenkin ihan omalaisensa tunnesiteen maailmaan, sen hahmoihin ja jopa omaan heppaan. Minähän en rakkaasta konista luopunut vaikka nopeempaa ois ollu tarjolla. Ja se maailma kaikkine yksityiskohtineen ja juuri oikeisiin paikkoihin ajotetuilla musiikeillaan tekee todella suuren vaikutuksen. Peli tarjoilee monen monta unohtumatonta kohtausta, joten ei tästä voinut ku nauttia, vaikka kontrolleissa välillä sekasin meneekin.
Arvosana: 10/10