Ori and the Will of the Wisps (Xbox One)

Peli
Ori and the Will of the Wisps

Konsolille: Xbox One
Kehittäjä: Moon Studios
Julkaisija: Xbox Game Studios

Julkaisuvuosi: 2020
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
35 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2020-03-22 21:24:00>
Ori and the will of the wisps avaa hienosti pelivuoden 2020. Se on modernien Medroidvanioiden kirkkainta parhaimmistoa.
Pelin ulkoasu on lumoavan kaunis ja musiikit mahtavan komeat. Kyseessä on varmasti yksi hienoimmista, ellei hienoin näkemäni ja kuulemani metroidvania. Kontrolit toimii kuten pitää ja parhaillaa Ori hyppii, liitää, sinkoaa ja leijuu ilman että juurikaan maahan tarvitsee koskea. Avattavaa riittää vähintäänkin tarpeeksi ja Metroidvania tyyliin paikkoja pitää, tai on vähintäänkin suositletavaa nuohota uudestaan hahmon kykyjen kasvaessa.

Ori and the will of the wisps on täydellinen Metroidvania... melkein. Peliä nimittäin riivaa tukku bugeja. Muutaman kerran peli onnistui bugittattamaan minut kiinni seinään ja pari kertaa kokonaan kaatumaankin. Peli myös ajoittain latailailee esim. kartan avaamista turhan pitkään sekä hillitöntä kyytiä liikkuvan Orin matkaa häiritsee välillä pahat ruudunpäivitys ongelmat. Onneksi peli on kuitenkin niin hyvä, että nämä osaa antaa anteeksi. Tulevaisuudessa toivottavasti myös päivitykset korjaavat asiaa.

Tarinakaan ei jätä kylmäksi vaan on muun pelin tavoin kaunis ja koskettava. Itse pelasin pelin normaalilla vaikeusasteella jonka koin sopivaksi. Ainoastaan yksi kohta meinasi saada hermon partaallle ja epätoivon valtaan, muuten sanoisin että peli on metroidvanioista siellä helpoimmasta päästä. Kuolemastakaan ei juurikaan rangaista, että suurempaa haastetta etsivät voivat suoraan laittaa hardille. Normalin ja hardin lisäksi pelissä on myös easy ja voisin kuvitella sen soveltuvan mainiosti pelaajille, joille metroidvaniat ja 2D tasoloikinnat ei ole kuvin tuttuja.

Pelin läpäisyyn minulla meni reipas 20 tuntia. Toki siinä ajassa tein valta osan sivutehtävistä ja tutkin suurimman osan karttaa uusien kykyjen toivossa. Kun ottaa vielä huomioon pelin hinnan (Normi versio noin 30€) ja sen, että boXin pelipassilaiset saa tämän passinsa kylkeen, ei ole mitään tekosyytä olla antamatta pelille täysiä pojoja. Bugeista huolimatta kyseessä on varmasti yksi tämän vuoden parhausta peleistä, jossa todellakin hinta ja laatu kohtaa!
Arvosana: 10/10