Red Dead Redemption (Xbox 360)

Peli
Red Dead Redemption

Konsolille: Xbox 360
Kehittäjä: Rockstar San Diego
Julkaisija: Rockstar Games

Julkaisuvuosi: 2010
Alueet: EUR/USA
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
14 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
11 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Nick22FIN <2015-04-10 22:08:00>
Loistava länkkäriaikaan liittyvä open world peli.

Graafisesti ja tarinallisesti todella hyvin onnistunut. Pelin päähenkilö ehkä koko pelihistorian mielenkiintoisin hahmo John Marston, jonka edesottamuksia pääset kokemaan. Kulkieassasi pitkiä matkoja hevosen selässä saat tuntumaa oikeasta länkkäri meiningistä hyvin toteutetun pelimaailman ansiosta.

Pelattavuus hyvin GTAmaista, mutta paljon paremmin toteutettu. Hyvä pelattavuus tulee hyvin esille pahiksia nitistäessä. Pelissä on riittävästi tehtäviä tarinan tuomisina ja paljon sivutehtäviä, joten pelaamista riittää.

Tarinaltaan yksi parhaimpia Xbox360 pelejä mitä olen ikinä pelannut.
Arvosana: 9/10

grille <2018-11-12 06:19:00>
Tämä jäi minulta joskus julkasun aikoihin kesken syystä tai toisesta ja aika alustakin vielä. Nyt sit kakkosesta innostuneena päätin pelaa tämä ekan osan heti perään.

Peliin olikin helppo astua sisään koska se on kontrolleiltaan hyvin samalainen kuin jatko-osa. Aloitin pelaamaan hyllyssä olevalla PS3 versiolla, mutta hyvin nopeasti ratsastin Prismaan hakeen tämän kyseisen pelin boxille, koska Xbox one X:n 4K tuki hiukoi liikaa. Tätä päätöstä en kadu sekunttiakaan, koska ero X päivitettynä on kuin yö ja päivä ja ylätyin todella positiiviselta kuinka hienolta peli näyttääkään. Maisemia kehtasi ihailla ja 4K tuen jälkeen harppaus kakkosesta ykköseen ei tuntunut graafisesti yhtä isolta, miltä se PS3 version kanssa näytti. Voin siis suositella tämä pelaamiseen boxi versioo, kuhan onen X malli talosta löytyy.

Ekan RDR:n huonointa antia on pitkä ja hidas alku. Varsinkin kakkosen jälkeen karjapaimenena riehuminen ja pikku askareissa auttaminen pisti puuduttaan. Taas piti kaikki aloittaa alusta, kun mieli olisi halunnut vain tosi toimiin. Kakkonen oli myös juuri tarjoillut sen verta tunnelmallisia ja ikimuistosia kohtauksia, joten niiden jälkeen ees taas juoksentelu kaktusviidakossa ei tuntunut oikeen miltään.

Meininki onneksi piristyy ja tarina vähitellen alkaa nostelemaan kierroksiaan, ettei menoon missään kohdassa kyllästyä ehdi. Loppupuolen kohtaukset pääsevät myös tunnelmaltaan hyvin lähelle, ellei samalle tasolle kakkosen kanssa. Koska kakkonen sijoittuu aikaa ennen tätä ykköstä, oli näinkin päin peleihin tututuminen varsin toimiva ratkaisu ja toi osaan hahmoista lisäsyvyyttä, kun tiesi paremmin niiden taustoista. Kontrolleista sen verran että kakkosen raskaan ja hitaan ohajattavuuden jälkeen tuntui siltä kuin hahmo kävelisi nopeampaa mitä kakkosessa juoksee. Lisäksi hevonen laukkas kuin pikajuna, mikä tosin välillä näytti typerältä, kun joku tulee vastaan tuhatta ja sataa suhahtaen ohi.

Red Dead Redemption on mahtava lännen eepos jossa tunnelma, maailma sekä tarina ovat kohdallaan. Se olisi varmasti saanut minulta täyden kympin, jos en olisi pelannut vielä astetta parempaa kakkosta ensiksi.
Arvosana: 9/10