Halo 3: ODST (Xbox 360)

Peli
Halo 3: ODST

Konsolille: Xbox 360
Kehittäjä: Bungie
Julkaisija: Microsoft Game Studios

Julkaisuvuosi: 2009
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Räiskintä

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
5 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Tarkkis <2014-04-11 09:56:00>
Halo sarjan varmasti pienimälle huomiolle jäänyt peli sai alkunsa alunperin sarjan kolmannen osan lisäsisältöpakettina. Tarinan ja puitteiden paisuessa päätettiin kokonaisuus julkaista omana itsenäisenä kokonaisuutenaan, ja hyvä niin.

Sarjalle poikkeuksellisesti päähenkilö ei ole Spartan soturi, vaan Orbital Drop Shock Trooper tiimin jäsen, joka erinäisten sattumien seurauksena joutuu erilleen yksiköstään. Pelin tapahtumia kelataan läpi pääosin takautumien kautta, joihin pääsee käsiksi pelin tarinallisesti sitovan "open world hubin" kautta.

Tarina toimii pääsarjasta irallisena omana kokonaisuutenaan huomattavan hyvin, ja oman ODST-yksikön jäsenet ovat koko pelisarjan sympaattisinta väestöä. Ryhmän hahmojen toimivuudesta ison osan voinee kuitata näyttelijäkaartin meriiteillä, johon lukeutuu mm. useita kulttisarja Fireflyn miehistöstä.

Monet pelurit sivuuttivat tuotteen, ja tätä on varmasti hankittu kokoelmiin suurin määrin aikoinaan, lähinnä Halo Reachin betaan pääsyn takia. Harmi sinänsä, sillä tarinallisena kokonaisuutena kyseessä on koko sarjan kiinnostavimpia ja eheimpiä osia. Ikään kuin mestarillinen novelli isompien tiiliskiviromaanien joukossa.
Arvosana: 9/10