Dead Rising (Xbox 360)

Peli
Dead Rising

Konsolille: Xbox 360
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom

Julkaisuvuosi: 2006
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
7 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
7 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Tarkkis <2014-04-14 13:29:00>
Satoja eläviä kuolleita ruudulla samanaikaisesti ja vapaus käyttää lähes mitä tahansa maasta löytyvää kättä pidempänä. HERRAN JUMALA! Tätäkö on "Next gen"?

Alunperin Capcomin uuden pelimoottorin tekniikkademona alkunsa saanut "zombeja ruudulla" esittelysofta, kääntyi yleisön hurrausten tahdittamana ihan kokonaiseksi peliksi. Tällä ja samalla moottorilla, samoihin aikoihin julkaistulla Lost Planetilla Capcom yritti tietoisesti kosiskella pääosin länsimaista yleisöä, siinä ihan kohtalaisesti onnistuenkin.

Tarina saa alkusysäyksensä, kun valokuvareportteri Frank West saapuu pieneen Willametten kaupunkiin tutkimaan paikallisia levottomuuksia. Äkkiä jo huomataankin, että kaikki ei ole kohdillaan, vaan asialla ovatkin pahamaineiset, elokuvistakin tutut, elävät kuolleet. West näkee elämänsä tilaisuuden koittaneen, ja päättää alkaa raportoimaan tilanteesta, siinä sivussa zombie-pornokuvia räpsien (ihan oikeasti, tästä saa jopa kokemuspisteitä!).

Peli oli julkaisunsa aikana huomattavan näyttävä ja suunnittelultaan vielä tänä päivänäkin melko omalaatuinen: tallennus onnistuu vain vessassa käymällä, tehtävillä on aikarajat ja sivutehtävien suorittaminenkin on sidottu pelin aikarakenteeseen, joten kaikkea ei voinut mitenkään yhdellä kerralla suorittaa.

Päähenkilönä toimiva herra Westiä on myöskin vaikea sovittaa perinteisen heeroksen muottiin: kaljamahalla varustettu, ehkä kaljuuntumaan päin oleva, egoistinen, jopa kusipään mittapuut täyttävä, oman edun tavoittelija, joka vain ikäänkuin vahingossa sotkeutuu koko soppaan.

Jotain Westin toimivuudesta kertoo se, että kun kakkososan päähenkilöksi iskettiin huomattavasti sympaattisempaa (lue tavallisempaa) hahmoa, niin fanien ulinan ansiosta pelistä julkaistiin erillinen "Off the record" versio, jossa tarina muokattiin uusiksi niin, että Frank saatiin takaisin kuvioihin.

Pelistä on osittain ajanut aika ohi, ja molemmat jatko-osat ovat myös parantaneet merkittävästi erityisesti pelattavuuden ongelmia, mutta kuriositeettina tämä onnistuu vieläkin hurmaamaan. Ja onhan Dead Rising samalla hieno aikakapseli Xbox 360:n toisen julkaisuaallon pelien katalogiin.
Arvosana: 9/10