Saw (Xbox 360)

Peli
Saw

Konsolille: Xbox 360
Kehittäjä: Zombie Studios
Julkaisija: Konami

Julkaisuvuosi: 2009
Alueet: EUR/USA
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
10 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
-

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Hoobee88 <2023-07-14 16:29:00>
Elokuviin pohjautuvat lisenssipelit aiheuttavat minulle aina vahvaa skeptisyyttä, sillä ne ovat useimmin osoittautuneet todella surkeiksi. Saw elokuvasarja on kyllä tuttu, ja jokainen seitsemästä elokuvasta on katsottu. Tykkäsin kyllä elokuvasarjasta, ja videopeliinkin heräsi mielenkiinto Gaiwin tekemän videon myötä. Voiko Jigsawin peleistä selvitä hengissä?

Saw videopeli tarjoaa elokuvien tyyliin selviytymiskauhua hylätyssä mielisairaalassa, ja tuttuja elokuvasarjan hahmojakin on mukana tässä pelissä. Peli tarjoaa myös elokuvista tuttuja ansoja, sekä yllättäviä juonenkäänteitä. Selviytymisen lisäksi, pelaajan on ratkottava erilaisia puzzleja joita on muutamia erilaisia. Tosin loppupuolella peliä puzzlet alkavat hieman toistaa itseään, joten peli olisi voinut tarjota hieman enemmän vaihtelevuutta ongelmanratkaisuissa. Pelissä on myös hieman kankeat kontrollit, ei kuitenkaan "tankkikontrollit", joista erityisesti tappelukontrollit ovat todella huonot. Pelin tempo on myös todella hidas, joten peliä ei todellakaan voi vain "juosta läpi". Tästä pitää erityisesti ansat huolen! Lisäksi pelissä on myös muitakin "hidastavia" tekijöitä.

Saw videopeli tarjosi ainakin allekirjoittaneelle ihan OK selviytymiskauhu elämyksen, kun tämän genren pelejä tulee vähemmän pelailtua. Haastetta peli tarjosi kyllä paikoitellen enemmän kuin tarpeeksi, kun välillä puzzleja ratkoessa ei ollut hajuakaan miten ne ratkaistaan. Lisäksi tiukat aikarajat myös aiheuttivat pientä turhautumista. Vaikka peli tarjoaakin samanlaista sisältöä kuin itse elokuvatkin, niin juoni olisi voinut olla hieman toisenlainen. Ainakin loppuratkaisun osalta, joka aiheutti lievän pettymyksen. Kyllä elokuvat tarjoaa enemmän peliin verrattuna, mutta kyllä tätä varmasti tulee jatkossakin pelailtua. Ainakaan kovin montaa achievementia ei jäänyt saavuttamatta, joten pienellä vaivalla kaikki saavutukset on saatavissa jos niin tahtoo.
Arvosana: 7/10