Halo: Combat Evolved (Xbox)

Peli
Halo: Combat Evolved

Konsolille: Xbox
Kehittäjä: Bungie Studios
Julkaisija: Microsoft Game Studios

Julkaisuvuosi: 2001
Alueet: EUR/USA
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
4 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-05-28 02:04:00>
Ensimmäinen Halo tullessaan oli minulle jotain käsittämättömän hienoa. Räiskintäpeli, jossa ohjattavuus konsolin ohjaimella oli aivan uudella tasolla. Grafiikka oli loistavaa, musiikki mahtavaa ja juonikin hyvä. Lisäksi tarinan pystyi kaverin kanssa kokemaan ja ensimmäisen kerran kun pääsi ajamaan Warthogilla kahdestaan, olin myyty. Se oli silloin varmasti täyden kympin peli.

Jokunen vuosi takaperin olen viimeeksi nauttinut ekasta Halosta Xbox 360:n Anniversary editionilla ja se maistui hyvältä. Niin maistuu myös tämä ihan orginaali painos orginaali boXilla. Musiikit on edelleen mahtavat ja juoni pysynyt hyvänä. Kontrollit on edelleen rautaiset ja ei ne paljoa nykypäivän FPS peleille häviä. Myös tekoäly on pelissä kohdillaan, sanoisin että jopa enemmän, kuin jossain nykypäivän peleissä. Sotilaat tekevät erilaisia taktiikoita ja muodostelmia, viholliset suojautuvat, kiertävät sivusta, lähtevät alakynnessä käpälämäkeen ja varsinkin vaikeimmilla vaikeusasteilla pelatessa, ne antavat myös mukavasti haasteetta. Eniten on kärsinyt grafiikka, mutta kyllä tätä nyt edelleenkin katselee, joskin hahmojen naamat ovat erityisen palikoita.

Halossa on onnistuttu myös kenttäsuunnittelussa melko hyvin. Pelissä on niin ulkoilma -kuin sisätiloja, joista ensimmäiset toimivat paremmin. Sisätilat kuin usein ovat samanlaisia putkia, missä piilee pelin huonoin puoli. Varsinkin lopussa kun samoja sisätilaputkia laukataan kyllästymiseen asti edes takas. Peli on edelleen todella hyvä, mutta sarjan parhaan osan mitalia se ei vie, joka minun kirjoissani kuuluu kakkoselle. Loistava aloitus kuiteskin loistavalle sarjalle.

Halo on tärkeä peli, koska se vihdoin näytti, kuinka räiskintäpelien ohjaus pitää konsolin ohjaimella hoitaa. Sanoisin oikeastaan kaikkien Halon jälkeisten FPS pelien olevan tälle ohjauksesta velkaa, sen verran kovaa ohjausmalli yleistyi. Onneksi ylestyikin, koska Xboxin pariin nyt palatessani, olen ilokseni huomannut, että FPS pelien ohjaus toimii varsin mallikkaasti boXin ohjaimella pelatessa.
Arvosana: 8/10

Vinkka <2020-07-16 21:09:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10