Fable (Xbox)

Peli
Fable

Konsolille: Xbox
Kehittäjä: Lionhead Studios
Julkaisija: Microsoft Game Studios

Julkaisuvuosi: 2004
Alueet: EUR/USA
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
4 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-06-12 02:09:00>
Fable on peli jota monet odotti kuin kuuta nousevaa. Pitihän sen pääsuunnittelija Peter Molyneuxin hypettämänä olla elämää suurempi roolipeli, jossa kaikki olisi mahdollista. Monet myös pettyivät siihen, kun todellisuus ei ollut aivan mitä Peter-setä lupaili. Ne jotka ei hypeä kuunnelleet, tai siitä välittäneet, pystyivät kuitenkin löytämään Fablesta loistavan seikkailun.

Fable on kevyillä roolipelielementeillä varustettu toimintaseikkailu, jota on helppo pelata. Peli sijoittuu fantasiamaailma Albioniin, joka on kaunis paikka. Peli alkaa lapsena ja kovalla kyydillä etenee ohi keski-iän kriisin. Maailmana Albion ei ole hirveä iso ja peli alkaa olemaan läpikoluttu reippaassa 10 tunnissa. Maailma koostuu pääpaikkana toimivasta sankareiden kiltasta, sekä muutamista kylistä. Paikkojen väliä mennään sitten putkimaisia teitä pitkin, jotka useimmiten on vihollisten täyttämiä. Taistelut hoidetaan kolmella napilla: lyönti (tai jousella ampuminen), suojaus ja taikominen. Yksinkertaisuudessaan kontrollit toimivat, mutta jos jostain pitää motkottaa, jousella ampuminen on välillä hankalaa.

Pelaajan teot vaikuttavat maailmaan ja hyvikselle hurrataan, ja kun pahista pelätään. Omaa hahmoa pystyy kehittämään valitsemaansa suuntaan. Haluaako sitten lähitaistelija vai taikoa, olla kaikkien rakastama sankari, tai sarvet kasvattava pahis. Hahmon luonti ei ole mitenkään liian monipuolinen, vaan valintoja on loppupeleissä aika vähän. Jos jaksat sivutehtäviä tehdä ja salaisuuksia tonkia, pystyt lopussa aikalailla kaikki saamaan tappiin. Myöskään varustuksia ja aseita ei kovin montaa erinlaista löydy.

Pelin suurin ongelma on yllätyksetön, synkkä ja ei tunteita herättävä kostotarina. Onneksi juonen ulkopuolella maailma on elävä, värikäs ja täynnä huumoria.
Lisäksi pelissä olisi paljon potentiaalista sisältöä, josta ei nyt oteta mitään irti, kuten vaimot. Ihan kiva että tyttökavereita voi olla kasa ja pelissä voi naimisiinkin joutua. Mutta käytännössä sillä ei oo mitään hyötyä mihinkään. Kun nainen on sormustettu, voit tuoda hänelle matkalta löytyviä tai ostettavissa olevia lahjoja. Siinä se.

Fable on orkkisboxin parhaimmistoa. Olen pelannut tämän monesti läpi ja edelleen matka Albioniin jaksoi minua viihdyttää. Paremman juonen kera tämä olisi täysi kymppi.
Arvosana: 9/10