Burnout 3: Takedown (Xbox)

Peli
Burnout 3: Takedown

Konsolille: Xbox
Kehittäjä: Criterion Games
Julkaisija: EA Games

Julkaisuvuosi: 2004
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
4 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-05-27 21:45:00>
Muistan kun Burnout 3 julkaistiin ja julistin sen silloin maailman parhaaksi arcade ajeluksi ja muistan, kuinka kaikki sen jälkeiset autopelit eivät tuntuneet enään miltään. Nyt yli kymmenen vuotta myöhemmin palaan Burnout kolmosen pariin ja saan huomata, että se ei ole vanhentunut yhtään ja kyllä, voin edelleen sanoa sitä Project Gotham Racing sarjan ohella parhaimpiin kuuluvaksi arcade autopeliksi, mitä olen pelannut!

Pelin pääpaino on World Tour pelitilassa, jossa avataan kaikkea uusista autosta ratoihin. World Tourissa ajettavaa on tarpeeksi ja usein ratoihin on piilotettu myös ns. piilotettehtäviä, joten jos kaiken haluaa avata ja suorittaa, saa pelin parissa tuhlata tovin jos toisenkin. Ja mikäs siinä, koska pelin pelaaminen on niin nautittavaa, ettei haittaa yhtään ajella samoja kilpailuja useampaan kertaan.

Pelin kontrollit on loistavat. Heti kun ottaa ohjaimen käteen ja lähtee ajamaan, sen sisäistää ja auto tottelee just eikä melkein. Kisa starttaa, ja lähen letkan häntäpäästä liikkeelle. Ajan vastaikkaisella kaistalla väistellen autoja ja luisun kurvit saadakseni boostipötköön täytettä. Alan saavuttamaan autoletkan etupäätä, painan nitron pohjaan ja ajan huimaa vauhtia vastustajaa perään, joka menettää tästä autonsa hallinnan ja ajaa suoraan toista autoa päin, siitä eteen sattuneeseen tolppaan ja hidastuksen saattelemana auto parka lentelee miten sattuu pyyhkäisten samalla pari takana tullutta kilpailijaa mukana. Minun buustipötkö täyttyy, piste saldo kasvaa ja olen kakkosena, eli seuraavaksi päin ekalla sijalla ajelijaa! Ja tästä juuri pelissä on kyse.

Perus sijoitus ajeluiden lisäksi Burnout tarjoilee ehkä sen parasta antia olevat Road Rage kilpailut, joissa sijoituksen sijasta, pitää kolaroida mahdollisimman monta vastustajaa. Kaverin kanssa pelatessa nämä ovat ehdoton valinta. Mukana on myös varsin viihdyttävä Crash pelimuoto, jossa ajetaan täysillä liikenneruuhkaan tarkoituksena aiheuttaa mahdollisimman suurta vahinkoa ja lopuksi räjäytetään auto. Ai että, näin hauskaa minulla on ollut autopelin parissa viimeksi vuonna 2004, kun tämä peli julkaistiin. Peli hipoo täydellisyyttä, mutta jos siitä pitää jotain ongelmaa löytää, se on toisto. Vaikka kaikin puolin hauskaa toisten (sekä oman) auton mällääminen onkin, saa sitä läpäisyn aikana sen verta suuren annoksen, että kaipaa taas ajelemaan Gothamin hieman rauhallisemmille kaduille.
Arvosana: 9/10