The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

Peli
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2017
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Seikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
62 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (6) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-04-27 18:10:00>
Zelda Breath of the Wildia olen odottanut aina WiiU julkaisusta lähtien, jonka takia ostin ekan WiiU koneeni. Zeldaa sitten odotellessa olen ehtinyt koneita myydä ja takas ostella useamman kerran. Switchin lähestyessä tuli myös odotuksen kaveriksi pelko, saako WiiU Zeldaa olleskaan ja minkälaisen version se saa. Onneksi WiiU omistajillekkin Zelda suotiin ja vielä erittäin kelpona versiona. Pääsiin katsomaan WiiU ja Switchin Zeldoja peräkanaan ja en juurikaan eroja huomannut.

Pelin aluksi ihmetellään elävältä tuntuvaa maailmaa ja opetellaan pääsemään pelin sisään. Muista Zeldoista poiketen, saadaan alussa heti käyttöön oleellisimmat tarvikkeet. Alun jälkeen aukeaa sitten valtaisa maailma ja pelaajalle annetaan mahdollisuus tehdä mitä haluaa. Luoda omia seikkailuja seikkailun sisään. Maailma on täynnä salaisuuksia, tehtävää ja nähtävää. Sitä asustaa mitä kummallisimmat hahmot ja otukset. Pelistä löytyy seikkailun ohella myös hyvä juoni, rehtiä miekkatappelua, puzzleilua sekä kevyitä roolipelielementtejä ja kaikki toimii niinkuin pitää.

Peli ei millään tavalla kahlitse pelaajaa, vaan loppupaikkaankin pääsee vaikka heti jos haluaa. Se ei ole kuitenkaan kannattavaa, paljon kannattavampaa on lähteä vaikka sienimetsälle, että saa kokattua tuleville reissuille tarpeellisia energia-annoksia.
Vaikka maailma on laaja, kartta ei silti pursua kaiken maailman tehtävää, vaan jos haluat sinne jotain ylimääräisiö merkintöjä, sinun tulee tehdä ne itse. Ah, kiitoksia tästä! Mikään ei ole ahdistavampaa kuin Ubisoftin avoimen maailman pelien täyteen ahdetut kartat.

Peli on täydellinen seikkailu peli ja varmasti yksi parhaita pelejä joita olen koskaan pelannut. Itse vietin Hyrulessa sellaisen 70 tuntia. Se oli minulle riittävä määrä, mutta helpostikin ois tuplaten saanut aikaa meneen. Vois Suositella kaikille seikkailun janoisille, niillekkin, joille ei ole Zeldat aikaisemmin napannut.
Arvosana: 10/10

fluojn <2017-05-07 15:00:00>
Uutta täysveristä kosoli-Zeldaa odotetaan pelimaailmassa aina kuin kuuta nousevaa ja Nintendo itsekin tuntuu ymmärtävän, että sarjan uudeksi osaksi ei kelpaa kuin maailman parhaan pelin tittelistä kamppaileva teos. Ison N:n hutikonsolin, Wii U:n, viimeiseksi ja uuden Switchin ensimmäiseksi päätynyt suurjulkaisu sopii kuvaukseen jotakuinkin täydellisesti ja samaa mieltä on ollut myös pelimedia ympäri maailman.

Alkuperäisen Zeldan avoimesta maailmasta ammentava seikkailu antaa pelaajalle hengästyttävän avoimet kädet. Link herää sata vuotta sitten Calamity Ganonia vastaan käydyn tappiollisen taistelun jälkeen ja hankittuaan riippuliitimen, sekä neljä pelin pääesinettä vanhan miehen suosiollisella avustuksella, koko massiivinen Hyrulen maailma on tutkittavassa omaan tahtiin. Juonellisesti Linkin olisi käynnistettävä neljä muinaista tuomionpäivänkonetta ja löydettävä Master Sword taisteluun Ganonia vastaan, mutta näitäkään ei ole pakko suorittaa vaan viimeiseen välienselvittelyyn voi suunnata vaikka heti.

Breath of the Wildin maailma on parhaita open worldeja ihan koko videopelaamisen historiassa. Raunioituneessa Hyrulessa joka paikasta löytyy mielenkiintoista tutkittavaa, piilotettuja keräilyesineitä, aseita ja ruokatarpeita. Kartalle on ripoteltu myös 120 pyhäkköä, joiden pulmat valmistavat legendan sankaria viimeiseen taisteluun ja tarjoavat lisäyksiä sydämiin ja staminapyörään. Sivutehtäviä on kaikkialla ja annetuilla työkaluilla pelaaja keksii puuhailtavaa myös ihan itsekseen. Pelin fysiikoissa lähes kaikki asiat ja esineet vaikuttavat ja toimivat vuorovaikutuksessa lähes naurettavan järkevästi ja uusia pelitapoja löytyy vielä kymmenien tuntien jälkeenkin.

Ympäri nettiä on itketty siitä, kuinka jo kuukausi ilmestymisensä jälkeen Breath of the Wild on yksi maailman yliarvostetuimmista videopeleistä ja kuinka se on kaikkea muuta kuin täydellinen. No, eihän se täydellinen olekaan, mutta mikään yleisimmin esitetyistä vioista, kuten sade, rikkoutuvat aseet, kehno ääninäyttely, muutama tyhjempi alue maailmankartalla ja useampi toistaan muistuttava pyhäkkö eivät omaa riemuani pelin parissa himmentäneet. Jokainen uusi alue, vihollinen, pyhäkkö, haaste ja salaisuus lisäsi nautintoani entisestään ja huomasin uhraavani yöunistani monta tuntia päästäkseni seikkailemaan enemmän Hyrulen kamaralla. Peli on ehdottomasti hypen arvoinen, pelasit sitten Wii U:lla tai Switc
Arvosana: 10/10

HnnKV8 <2018-03-07 08:55:00>
Aivan uskomaton kokemus. Pelimekaniikka, tarina, kaikki on jotenkin mielestäni niin sujuvaa ja viimeisteltyä. Ja vaikka en ole mikään pelimaisemien tuijottaja niin pakko myöntää, että peli on kuin taideteos, aivan uskomattoman kaunis.

Olin alkuun skeptinen, kun uutisoitiin "uudenlaisesta" Zeldasta. Ja tietysti suomalaisena perusjunttina taistelen periaatteellisesti kaikkea uutta vastaan (kunnes tajuan joka kerta, miten typerä olen ollut) Voi minua idioottia.
Nintendo lunasti kaikki odotukset ja vielä ylikin tämän mestariteoksen kanssa. Tämä peli on yksi niistä syistä, miksi kumarran Nintendon pääkonttoriin päin joka sunnuntai klo 12. Kiitos Nintendo!
Arvosana: 10/10

COSWO <2020-10-13 13:05:00>
Päälle 300h tullu pelattu ja ei läheskään läpi ku prosentit näyttää vielläkin 76% :D mutta lyhyestä virsi kaunis eli.... MAAILMAN PARAS PELI <3
Arvosana: 10/10

Vulpes <2021-01-23 15:01:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

patrikki <2022-04-27 23:16:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10