Super Mario Maker (Wii U)

Peli
Super Mario Maker

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Nintendo EAD Group No. 4
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2015
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
49 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (3) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Gadmin <2016-09-08 19:44:00>
Super Mario Maker on Nintendon ensimmäinen peli, joka tarjoaa aidosti mahdollisuuden tehdä omia Super Mario kenttiä ja se että tällainen tuotos tuodaan markkinoille vasta 2015 on mielestäni omituista.

Mutta sitten omista tunnoista itse peliin. Peli tarjoaa siis mahdollisuuden tehdä omia kenttiä, sekä pelata muiden, myös kavereiden kenttiä. Kenttiä on mahdollista luoda SMB, SMB3, SMW ja NSMB moottorille, mutta varsinkin retrommat Mario pelit on fysiikoiltaan pistetty sen verran uusiin kuosiin, että vaikka grafiikat näyttävätkin 8-bittisiltä, niin itse fysiikat toimivat paljon sulavammin kuin alkuperäisten pelien fysiikat, eikä tämä ole huono asia. Kenttiä voi pelailla satunnaisissa 100 Marion haasteissa vaikeustason mukaan, valikoimalla itse pelaamiaan kenttiä valtavasta katalogista, suoraa kenttäkoodeilla joita voit pyytää vaikkapa kavereiltasi tai sitten voit pelata Nintendon omia kenttiä parissa eri muodossa. Itse kenttiä pelissä on miljoonia joten pelattava tästä ei lopu ennen kuin Nintendo irroittaa serverin seinästä.

Mutta vaikka koko paketti onkin kaikin puolin kaunis ja massiivisen laaja aina kenttä editoria myöden, niin narinaa ainakin omissa kirjoissani aiheuttaa muutama ihmeellinen kenttäeditorin palikka, joita ei ole missään Mario pelissä (eli liian outoja tähän peliin), sekä se että muutamia oikeasti Mario peleissä näkyviä palikoita on kokonaan jäänyt pois ja niitä on ikävä (mm. SMW sahat olisi kiva saada tai SMB3 erikoispowerupit).

Ja nyt kun päästiin perkaamaan miinuspuolia niin kenttiin toivoisi myös jonkinmoista arvosteluranking perustetta sillä 100 Marion haasteissa tulee 70-80%:sesti kenttiä jotka ovat joko täyttä rapaa tai sitten niin mitäänsanomattomia ettei allekirjoittaneen huumorintaju enää jaksa kun niitä lappaa kerta toisensa jälkeen (dont touch anything ja musiikki kentät).

Joka tapauksessa Super Mario Maker on mielestäni pakkohankinta kaikille Mariopelien ystäville, sekä sellaisille joilta Wii U löytyy kotoa. Pienistä kauneusvirheistään huolimatta tämä lienee parhain Mario julkaisu koskaan, mutta toki pientä parannettavaa tästäkin timantista vielä löytyy... niin ja eihän tämä nyt tietenkään nostalgisuudessa pärjää 80- ja 90- luvun Mariopeleille ;)
Arvosana: 9/10

grille <2018-10-20 21:59:00>
Mario ei oo ollut minulle koskaan mikään isompi juttu, vaikka nyt lapsena jotakin tullutkin pelattua. Uusin osa, eli Switchin Odyssey oli kyl loistava ja lajityypissään parasta loikintaa mitä pelaillut, mutta noin muuten oon aika vähän aikaa putkimiehen kanssa tuhlannut sitten lapsuus vuosien.
Ehkä tästä johtuen en ole myöskään tähän Mario Makeriin ennemmin tutustunut. Mutta nyt sitten päätin ottaa härkää sarvista ja antaa tälle mahdollisuuden.

Jos joku ei sattumalta tiedä, niin Super Mario Makerissä tehdää siis itse ratoja ikoniselle putkimiehelle, taikka pelataan muiden tekemiä tuotoksia. Rakentelu tapahtuu kynällä WiiU ohjaimen näytöltä ja se on suorastaa yksinkertaisen ihanaa puuhaa. Jopa niin yksinkertaista, että tämän huushollin 5 vuotiaskin siihen pystyy. Ikävänä puolena se myös himoitsee saada niitä ratoja kokoajan tehdä, joka tietenkin haittaa omaa urakehitystä Mario kenttä expertiksi.

Kenttiin voi valita SMB, SMB3, SMW tai NSMB moottorin ja palikoita on ihan mukava määrä. Vielä en ainakaan osannut kaivata mitään puuttuvaa osaa, paitsi SMB kolmesta tuttujen power uppien puute pisti silmään. Pelin outous on jakaa palikat, pelityylit ynnä muut vähän kerrallaan. Tämä pihtailu pisti ihmetyttämään, mutta semmosen kolmen päivän pelaamisella kaikki palikat oli saatu auki. Lisäykset aukeilee peliin niitä esittelevän kentän muodossa vaikka kesken editoinnin.

Mario Maker on parasta 2D mariota mitä olen hetkeen pelannut. Kenttien suunnittelu on todella koukuttavaa puuhaa, vaikken ole yhtään niin hyvää kenttää onnistunut vielä tekemäänkään, että oisin kehdannut jakoon pistää. Lisäksi muiden tekeleitä on hauska kokeilla, vaikka koin jotenkin turhan vaikeeksi itselle mieluisten kenttien löytämisen. Konsoli valmistajista Nintendo on vaan se nimi, joka osaa tehä ne pelit joiden parissa parhaiten viihtyy koko perhe. Todellakin suositeltava ostos jokaselle WiiU pelaajalle.
Arvosana: 9/10

fluojn <2019-07-01 16:26:00>
Super Mario Maker toi kaikelle kansalle sen, mikä oli ollut erilaisten ROMhackien tehtailijoiden hupia jo vuosikausia, nimittäin omien Mario-kenttien työstäminen. Pelissä on mukana kourallinen Nintendon omien devaajien seikkailuja, mutta teoksen varsinainen pointti on kokea ympäri maailman luotuja SMB, SMB3, SMW ja New SMB teemoilla varusettuja tasoloikkakenttiä.

Kentät pääsee kokemaan joko yksittäin tai sadan Marion haasteissa, joissa on tarkoituksena läpäistä tietty määrä kenttiä sadalla elämällä varustettuna. Vaikeusasteina ovat helppo, keskitaso, ekspertti ja super ekspertti.

Super Mario Maker on pelikokemuksena juuri niin hyvä kuin minkälaisia kenttiä sattuu tulemaan vastaan. Valitettavasti SMM on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvästäkin pelimekaniikasta saa tylsää ja tympeää, jos kenttäsuunnittelu ei ole kohdallaan. Onneksi pahimpia pökäleitä pystyy skippaamaan, mutta se ei poista tosiasiaa, että hyviä kenttiä tulee yleensä vastaan vain joka kymmenennellä kerralla.

Mario Maker on kuitenkin parhaimmillaan erittäin nautinnollinen, oivaltava ja viihdyttävä tasohyppely, josta sisältö ei lopu milloinkaan. Valitettavasti peli tulee tätä kirjoittaessa todennäköisesti pian jäämään historian hämäriin Wii U:n servereiden sulkemisen myötä. Sen jälkeen käteen jää enää se pieni kourallinen Nintendon omia kenttiä ja editori, jolla voit pelata ainoastaan omatekoisia kenttiä.
Arvosana: 9/10