Pikmin 3 (Wii U)

Peli
Pikmin 3

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2013
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
30 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-04-01 23:45:00>
Pikmin-sarja oli kahden ensimmäisen Gamecube-pelinsä jälkeen yhteensä lähes kymmenen vuotta tauolla, mutta kun Wii U tarvitsi pelejä, myös tämä sympaattinen tosiaikastrategia kaivettiin naftaliinista.

Tällä kertaa Pikminien planeetalle haaksirikkoutuu kolmikko tutkijoita, jotka etsivät ravintoa luonnonvaransa loppuun kuluttaneelle Koppai-kotiplaneetalle. Kaikeksi onneksi Pikminien tyyssija pursuaa jättiäisiä marjoja ja hedelmiä joita pikkuotusten suosiollisella avustuksella saa roudattua alukseen.

Pelin mekaniikka on sekoitus kahdesta ensimmäisestä Pikministä. Mukana on jälleen seikkailun lopullinen aikaraja, joka on tosin hilattu parhaassa tapauksessa 99:een päivään alkuperäisen 30:n sijasta. Homma voi tosin loppua paljon aikaisemminkin jos retkikunta ei saa ruokittua itseään. Kakkosen luolastoista on luovuttu, joten päivät raksuttavat reaaliajassa ja ilman komentajaa heitteille jääneet Pikminit pääsevät yön laskeuduttua hengestään.

Itse pikminit ovat pysyneet samana, joskin kakkosen painava violetti pikin on korvattu kivipikminillä ja myrkkypikminin tilalle on saatu pinkki ja hento lentopikmin. Planeetan salaisuudet aukeavat pikkuhiljaaerilaisia esteitä purkamalla ja pomovihollisia kurmottamalla. Pelistä löytyy yhteensä viisi isoa aluetta, joten kaiken keräämiseen menee hyvin aikaa.

Wii U:n tablettia käytetään Pikmin 3:ssa kartta- ja informaatiotietokoneena. Sillä voi myös ohjata joko perinteisesti napeista tai husimalla kosketusnäyttöä styluksella (Itse valitsin jopa omaksi yllätyksekseni styluksen). Vaikka pikminien liikeisiin ja ryhmäytymisiin on käytetty kehitysaikaa, jäävät ne yhä valitettavan usein jumiin nurkkien taakse ja ahtaisiin koloihin.

Omissa kirjoissani Pikmin 3 löytää hyvän balanssin kahden edellisen pelin lastentautien jälkeen ja tarjoaa todella mukavia pelihetkiä uniikin genrensä puitteissa. Wii U:n omistajalle varma valinta konsolin piskuisesta kataloogista!
Arvosana: 8/10