Paper Mario: Color Splash (Wii U)

Peli
Paper Mario: Color Splash

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Intelligent Systems
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2016
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
40 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

FlummN <2018-08-16 13:35:00>
Paper Mario: Color Splash oli minulle ensimmäinen paperi mario mitä tuli testattua. Sain pelin läpipelattua vaikka jaksoissa sen pelasinkin, välissä tuli pelattua muita pelejä ja color splash kesti minulla lähemmäs puoli vuotta saada taottua läpi vaikka pelitunteja ei varmaan ole kun joku kolmekymmentä. Tämä sanoo ehkä jotain siitä mitä mieltä pelistä olin, tai ei sitten. Pelistä jäi hyvä maku suuhun, ”paketti oli hyvin kasassa” ns. laatupeli mitä Nintendolta voi myös odottaa. Jos Wii U:lla olisi käytössä joku trophy systeemi jaksaisin varmasti pelata pelin sataan prosenttiin (ei jäänyt paljosta kiinni)…mutta kun hyllyissä pölyttää läjä pelaamattomia potentiaalisia helmiä ja aikaa on rajoitetusti.

Color Splashiin ei pety, sitä saa mitä odottaa ja ehkä jopa vähän enemmän. Omassa genressä peli on erinomainen. On makuasia minkä tyyppisistä peleistä pitää. Minulle tämä genre ei oikein kunnolla uppoa mutta en löydä pelistä mitään vikaa. Tämä on varmasti syy myös siihen, että pelin loppuun pelaaminen viivästyi koska muita, omaan makuun paremmin sopivia, pelejä tuli pelattua välissä.

Tässä on sitä laatua mitä peleistä odotti ennen kuin konsoleihin tuli internet.

Arvosana: 9/10

fluojn <2020-04-01 22:49:00>
Paper Mario: Color Splash ilmestyi Nintendon hutikonsoli Wii U:n elämän ehtoopuolella ja jäi näin ollen valitettavasti pienen piirin viihteeksi. Siinä missä Paper Mario-sarja kehittyi omaksi jutukseen Super Mario RPG:n hengessä, viimeiset osat Sticker Star ja Color Splash hylkäävät japsirope-elementit ja keskittyvät enemmänkin lähes Monkey Island tyyliseen avainesine ongelmanratkaisuun. Toki välillä kurmootetaan vihollisia, mutta pääpaino on jatkuvasti pienessä puzzleilussa.

Mario ja Prinsessa Peach saavat väristä imetylle paperi-Toadille kirjatun kirjeen Prism Islandista ja kaksikko ei voi olla lähtemättä tutkimaan asiaa. Selviää, että mustaan maaliin värjäytynyt Bowser on heivannut saarta ylläpitävät suuret maalitähdet ympäri lumperoosia ja imuuttanut Shy Guy-armeijansa kanssa lähes koko maakunnan värit. Mario lyöttäytyy yhteen puhuvan maalipurkin, Hueyn, kanssa ja vannoo palauttavansa saaren järjestykseen.

Maailmankartta aukeaa pikkuhiljaa keräämällä kenttiin ripoteltuja pienempiä maalitähtiä ja kaatamalla Bowserin kätyreitä (Mukana koko Koopalingien seitsikko). Taistot suoritetaan erityisillä Battle Cardeilla, jotka väritetään Wii U:n tabletin näytöllä ja viskataan käyttöön. Joka toiminnolla on vielä erikseen oma näppäimentakomis ajoituksensa jolloin iskuihin saa lisää tehoa.

Pelin parasta antia on kieli poskessa tehty tarina, hahmot ja dialogi. Huey ja kumppanit siteeraavat Nintendo-meemejä, Toadit ovat ihanan kyynisiä ja osa tarinakokonaisuuksista jää todella mieleen. Erityismaininnan saavat Merirosvoseikkailu sumuisen meren läpi, Sunset Express-junan viimeinen matka ja hetkellinen vierailu Super Mario Bros 3:n maailmassa.

Varjopuolena mainitsisin tavarakortit, jotka toimivat maalitähtien ohella seikkailun edistäjinä. Lähes jokaisessa bossitaistossa joudut käyttämään tietyt kortit oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä, muuten mittelöstä tulee täysin mahdoton voittaa riippumatta siitä mitä muuta pakasta löytyy. Korteista saa vihjeitä etukäteen NPC-hahmoilta jne. mutta itse ainakin väsyin melko nopeasti yritykseen ja erehdykseen perustuvaan mekaniikkaan. Myös jotkut normipuzzlet saavat kiristelemään hampaita, kun back trackia tulee yhdestä väärästä liikkeestä parhaimiillaan kymmeniä minuutteja.

Color Spalsh on itselleni hyvin ristiriitainen teos. Ensipelaamisella päällimmäiseksi jäi turhautuminen, mutta uusintakierroksella kokemus jäis varmasti plussan puolelle. Pelin parhaat hetket kun ovat helposti 5/5. Suosittelen testaamaan
Arvosana: 7/10
22 käyttäjää on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

Xenoblade Chronicles X
Tokyo Mirage Sessions #FE