New Super Mario Bros. U (Wii U)

Peli
New Super Mario Bros. U

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Nintendo EAD
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2012
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
30 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.7

Tähän peliin on kirjoitettu (3) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Gadmin <2013-06-06 11:00:00>
Nintendon uuden vuosituhannen saatossa luoma uusi ja perinteitä noudattava New Super Mario Bros. pelisarja marssittaa neljännen osan upouudelle konsolisukupolvelle. Aimpien New Super Mario Bros, New Super Mario Bros. Wii:n ja New Super Mario Bros. 2:den jälkeen värikylläisyys (yksityiskohtien tarkkuus) ja kenttien vaikeustaso nousee vähintään toiseen potenssiin. Uutukainen marssittaa siis ruudulle vaikean Mario -tasoloikintapelin, jonka maailmat ovat hienosti erilaisia, mutta jo tuttuja tapauksia aiemmista Mario peleistä. New Super Mario Bros. U hyödyntää valitettavan vähän Wii U:n uutta tablettiohjainta yksinpelissä, mutta uusi Boost Mode antaa pelille hyvän twistin. Boost Modessa pelaaja voi lisäillä ennalta määrätyn määrän palikoita pelikentälle ja juuri haluamaansa paikkaan laittamalla ne ruudulle tablettiohjaimen avustuksella. Peli tukee jopa viiden pelaajan yhtäaikaista tahkoamista, joten peli toiminee hienosti myös partypelinä. Tuttua, mutta huomattavasti vaikeampaa ja uusilla twisteillä varustettua Mario tasoloikkaa parhaimmillaan. Jos et siis karta vaikeampaa Mariota ja satut pitämään perinteisistä tasoloikista, niin tämä on pakollinen hankinta!
Arvosana: 10/10

fluojn <2013-11-17 11:50:00>
Kun upouuden Nintendo Wii U:n julkaisupeliksi varmistui New Super Mario Brosin uusi osa, eikä odotettu 3d-Mario, olivat monet skeptisiä. Olihan juuri saman vuoden elokuussa 3DS saanut oman kaksiulotteisen putkimiestasoloikan. Huolet osittautuivat kuitenkin turhiksi, sillä NSMBU painii samassa sarjassa, kuin mestariteokset SMS3 ja Super Mario World. Nintendon mestarillisia teoksia tehtaileva tuotantotiimi on onnistunut keräämään koko Mario-brändistä ne kaikki suosituimmat palikat, sekoittamaan niitä ja lisäämään uusia herkullisia osasia luoden tasoloikkataivaan, jonka otteesta ei pääse, eikä haluakaan, ennen kuin jokainen tähtikolikko ja salainen maalilipputanko on löydetty. Yhtenäinen maailmankartta jakautuu kahdeksaan ilahduttavasti toisistaan erilaiseen kenttään, joissa jokainen taso tuo pöytään jotain uutta. Kevyen aloituksen jälkeen eteen asettuu toinen toistaan monimutkaisempia esteratoja, sokkeloisia kummitustaloja ja itsestään skrollaavia vuoristoratoja. Onneksi Mariolla on apunaan vino pino powerupeja, joista uusi liito-oravapuku jää parhaiten mieleen. Ensiesiintymisen tekevät myös kolme mini-Yoshia, joista yksi valaisee pimeät luolat, toinen leijailee kuin ilmapallo ja kolmas röyhtäilee kuplia, jotka muuttavat viholliset kolikoiksi ja esineiksi. Jos kampanja itsessään vaikuttaa liian löysältä, voi hyppelytaidoista ottaa mittaa tähtikolikoilla avautuvalla 9-maailmalla, jonka kentissä nössöt avustukset, kuten checkpoint liput loistavat poissaolollaan. Kun on saanut kerättyä viisi tähteä pelitiedostoonsa (peli läpi, kaikki uloskäynnit, kaikki tähtikolikot, kaikki Nabbitit kiinni, kaikki kentät läpi), on aika siirtyä haastetehtäviin, joissa kilpaillaan nopeudessa, rahojen haalimisessa ja loikkataidoissa. Toisin sanoen tekemistä riittää vaativaankin makuun. Nelin- ja jopa viisinpeli, sekä Miiversen kautta kirjoitellut kommentit pitävät huolta yhteisöllisyydestä. Kaikkia Mario 2D-tasoloikkia pelanneena voin onnellisena todeta, että NSMBU menee helposti sinne kärkipäähän ja kamppailee jopa piikkipaikasta. Se on osoitus sarjan valovoimaisuudesta ja kenttäsuunnittelun mestarillisuudesta. Helposti tasoloikkagenren parhaimmistoa! Ja kaiken lisäksi Mario ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä!
Arvosana: 10/10

SikSak <2014-05-20 00:11:00>
Pitää heti alkuun mainita, että tämä arvostelu on tehty pääasiassa kaksinpelin pohjalta. Marion 2D loikinnat eivät ole koskaan näyttäneet näin hyvältä ja peli vakuuttaa laaduullaan myös muussa annissa. Hyvin suunniteltuja tasoja loppua kohden kentissä on jopa todella uniikkeja ideoita joita ei aiemmin ole nähty. Sinäänsä onkin harmi ettei yhtä hyvin wiimotea hyödyntäviä kenttiä pelissä nähty enempää. Erikoistavaroita jäin myös kaipaamaan lisää. Alkupäästä peli onkin turhan helpohko ja yllätyksetön, eikä yksin pelatessa siitä ei lähde läheskään niin paljon hupia kuin kaksinpelissä, mutta päästessä viimeiseen maahan yhteistyön pitää olla aukotonta jos aikoo lopputekstit nähdä eli haastettakin löytyy. Kaksinpelissä on saatu pidettyä vaikeustaso kohdillaan vaikka hahmot voivat törmätä toisiinsa, sillä vain yhden pelaajan täytyy pysyä hengissä ettei tasotarvitse aloittaa alusta. Pieni miinus siitä ettei moninpeliä voi pelata normaalisti gamepadilla, vaan sen omaava pelaaja joutuu tyytymään tökkimään peliin palikoita auttaakseen tai ärsyttääkseen kavereita. Bilepelinä New Super Mario Bros. U toimiikin erinomaisesti kaaoksesta huolimatta. Pelattavaa ja hupia riittää kuitenkin myös yksinään pelaavalle.
Arvosana: 9/10