Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U)

Peli
Kirby and the Rainbow Paintbrush

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: HAL Laboratory
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2015
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
37 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2019-10-06 10:48:00>
Wii U:n katastrofaalisen alhaisille myynneille on esitetty monenlaisia syitä ja yksi niistä on pelikehittäjien haluttomuus käyttää hyväksi tablettiohjaimen antamia mahdollisuuksia pelimekaniikassa. Tästä ei voi kuitenkaan syyttää Kirby and the Rainbow Paintbrushia (jenkeissä Rainbow Curse), jossa pelataan yksinomaan tabletilla ja styluksella.

Kirby and the Rainbow Paintbrush on suora jatko-osa DS:n Kirby: Power Paintbrushille (jenkeissä Cursed Canvas), jossa perinteinen Kirby-tasoloikka vaihdettiin styluskontrolleihin. Kirbyä ohjattiin piirtämällä pinkille pallolle reittejä DS:n kosketusnäytölle ympäri värikkäiden kenttien. Wii U:n isompi kosketusnäyttö ja kovempi suorituskyky luovat sekä erittäin toimivan, että silmiä miellyttävän seikkailun.

Eräänä tuikitavallisena päivänä unimaailman taivaalle ilmestyy aukko, joka imee mukaansa kaikki värit ja jähmettää asukkaat niille sijoilleen. Paikalle saapuu sivellinkeiju Elline, joka tarvitsee apua ilkeäksi muuttuneen ystävänsä Claycian pysäyttämiseksi. Hän herättää Kirbyn ja huivipäisen Waddle Deen transsista ja kolmikko lähtee matkaan.

Kirby-tasoloikkiin tottuneet pelaajat saattavat olla aluksi hieman pettyneitä piirrustusmekaniikoista, mutta kun alkukankeuksista pääsee, on käsillä varsin nautittava paketti. Kirby pyörii, hyppii, tönii ja pomppii läpi kuuden maailman, jotka jokainen jakautuvat kolmeen kenttään ja pomotaisteluun. Joka maailmassa on on oma jipponsa, jota täytyy soveltaa loppua kohti päästäkseen etenemään. Kirby muuttuu myös jälleen kerran erilaisiksi kulkuneuvoiksi, joilla myöskin on omat ominaisuutensa.

Itselleni suurimmaksi ongelmaksi Rainbow Paintbrushin kanssa muodostui se tosiasia, että pelissä on käytännössä koko ajan pakko tuijottaa tablettiohjaimen ruutua, sillä ilman tätä styluksella piirtäminen tapahtuu käsikopelolla. Tietysti kaverin kanssa pelatessa toinen pystyy katsoa kaunista savitaidetta teräväpiirtonäytältä, mutta ykköspelaaja on naulittuna pikkuruutuun. Kaikesta huolimatta yllätyksekseni viihdyin Kirbyn piirrustusseikkailun parissa todella hyvin ja läpäisin sen jopa pariin otteeseen keräilyesineiden perässä. Erityismaininta Kirby-peleille tyypillisestä timanttisesta soundtrackista!
Arvosana: 8/10