Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)

Peli
Captain Toad: Treasure Tracker

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Nintendo EAD Tokyo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2014
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
41 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-01-03 10:24:00>
Ensiesiintymisensä Super Mario Galaxyssa tehnyt Sienivaltakunnan tutkimusmatkailija Captain Toad pääsi jälleen hetkeksi parrasvaloihin, kun hän selvitti kevyitä puzzleja Super Mario 3D Worldissa. Nämä pulmapähkinät olivat joidenkin mielestä (allekirjoittanut mukaan luettuna) niin hyvin tehtyjä, että konseptista saisi jalostettua vaikka kokonaisen pelin! Ja toden totta, vuotta myöhemmin ilmestyi Captain Toad: Treasure Tracker! Kapteeni ja Toadette ovat jäljittämässä kultaista tähteä, kun ilkeä Wingo-lintu nappaa kyseisen aarteen ja retkikunnan kauniimman edustajan sen mukana. Captain Toad lähtee epäröimättä pelastusretkelle ja matka läpi 64:n pulmatäyteisen kentän voi alkaa.

Captain Toadin kentät ovat kompakteja, mutta kuitenkin hykerryttävän monipuolisia ilmestyksiä. Ensin samoillaan vehreillä niityillä ja tutkitaan rauhassa raunioita, mutta pian siirrytäänkin hektiseen kaivosvaunuajeluun, tai nopeustestiin kohoavan laavan kuumottaessa selkää. Pelin kameraa pystyy liikuttelemaan pääsääntöisesti täysin vapaasti joko Wii U:n tablettiohjaimen oikealla tatilla, tai tukeutumalla gyrokontrolleihin. Tämä onkin suotavaa, sillä jokaiseen kenttään on piilotettu tavoitellun kultaisen tähden lisäksi kolme timanttia, joita saa usein etsiä toden teolla. Padia käytetään myös 3D Worldista tuttuihin tasanteiden siirtelyyn ja puhaltamiseen, mutta myös tykillä ampumiseen ja turnipsien heittämiseen ensimmäisestä persoonasta.

Jos tyytyy keräämään kentistä pelkät tähdet, on seikkailu loppu varsin nopeasti. Onneksi timantit ja ensimmäisen läpäisyn jälkeen ilmestyvä vaihtoehtoinen haastetehtävät tuovat uudelleenpeluuarvoa. Tehtäviin kuuluu mm. kolikoiden keräämistä, vihulaisten kurmootusta ja ongelmanratkaisua tietyllä määrällä siirtoja. Lisäksi jokainen kenttä tarjoaa nopeushaasteen. Kun kaikki on koluttu läpikotaisin, voi siirtyä bonustasoihin, joissa ohjastetaan kokonaista neljän hengen retkikuntaa ja juostaan muumio-Toadia pakoon. 3D World-tallennus konsolilla avaa vielä 4 ylimääräistä tasoa!

Kaiken kaikkiaan Captain Toad on äärimmäisen viihdyttävä ja hurmaava pelikokemus alusta loppuun. Mediassa ainoat itkun aiheet ovat mielestäni olleet pelin lyhyys ja pienet kameraongelmat, joista itse allekirjoitan vain jälkimmäisen. Kaiken kolunneella pulmaillessa on nimittäin varmasti mennyt toista kymmentä tuntia. Siksi peli ansaitseekin mielestäni kokonaisen pelin leiman kenttäpaketin sijaan. Se on lajityyppinsä jalkoivi jota on kiillotettu rakkaudella.
Arvosana: 9/10

ValHe <2016-01-25 10:01:00>
Lisätäkseni edelliseen saat Toad amiibosta kenttiin pienen lisätehtävän. Etsi kentästä pixeli Toad. Tämä on hauska lisäys ja sitä etsimisen riemua sekä raivoa!

Jos pidät ongelmanratkaisusta, on tämä siinä tapauksessa sinulle tehty.
Jos et, kannattaa peli jättää hyllyyn.

Kun on tottunut ohjaimen tuomiin haasteisiin on peliä melkolailla helppo pelata. Valitettavasti tätä ei pysty pelaamaan kaverin kanssa joka oli hienoinen pettymys.

Jos hyllystä löytyy useampi amiibo, saat niillä lisäelämiä peliin.
Arvosana: 8/10