Trauma Center: New Blood (Wii)

Peli
Trauma Center: New Blood

Konsolille: Wii
Kehittäjä: Atlus
Julkaisija: Atlus

Julkaisuvuosi: 2007
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ei määritelty

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
10 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-02-24 18:08:00>
Tehtyään kaksi menestyksekästä kirurgipeliä Nintendo DS:lle ja remaken alkuperäisestä Wiille, Atlus alkoi kehitellä ensimmäistä pelkästään menestyksekkäälle liikkeentunnistuskonsolille saapuvaa peliä. Tuloksena on Trauma Center: New Blood, jossa kaikki on vähän suurempaa.

Huippukirurgit Markus Vaughn ja Valerie Blaylock värvätään mukaan lääketieteen huippua edustavaan Caduceus-yhtymään, joka pyrkii suurella siivulla valtion verotuloja taistelemaan sairauksia vastaan sekä leikkauspöydällä, että laboratoriossa. Pian selviää, että hyvin vaarallinen loiseliö, Stigma, alkaa tartuttaa ihmisiä ja tästä alkaa kamppailu aikaa vastaan epidemian hillitsemiseksi ja maailman pelastamiseksi.

Sarjan aikaisempia osia pelanneet ovat välittömästi kuin kala vedessä. Wii-motella huitomalla pystyy käyttämään niin skalpellia, laseria, pinsettejä kuin ultraääntäkin. Toimenpidettä suorittaessa on syytä pitää silmällä potilaan elintoimintoja, sillä sydämen piippausten laskiessa lattakäyrään, seuraa myös game over. Onneksi normaalien työkalujen lisäksi kirurgeilla on kummallakin sarjassa tutuksi tullut mystinen "Healing Touch" jolla Markus hidastaa ajan kulua ja Valerie estää potilaan elintoimintoja laskemasta.

New Bloodin uudistukset tulevat erityisesti uudenlaisista ja vaihtelevista leikkauksista. Mukana on jo aikaisemmin nähtyjä murtuman korjauksia, haavojen ompelua, kasvainten poistoa ym. mutta mukana on myös rutiinitoimenpiteitä oikeasta elämästä, kuten sappirakon-, ja umpilisäkkeen poistoa (jotka tosin ovat tosielämään verrattuna HIEMAN vaarallisempia). Välillä käpistellään instrumenteilla myös sydämentahdistinta ja muita teknisiä vempaimia. Uudet Stigma-loiset muistuttavat huomattavasti aikaisempien osien GUILTia, mutta ovat hyvällä tavalla omanlaisiaan. Uutta on myös mahdollisuus kaksinpeliin ja yksin leikatessa välillä tuntuikin, että suurin osa tehtävistä oli suunniteltu kahdelle kirurgille, sen verran multitasking kyvyt joutuivat koetukselle. Muutenkin pelin vaikeusaste on aikaisempia osia korkeampi. Jopa normal-taso on erittäin rapsakka ja viimeiset leikkaukset vaativat kymmenien kertojen harjoittelua, ennen kuin potilaat on pelastettu.

Trauma Center: New Blood on hieno peli kaikille, jotka ovat joskus halunneet päästä skalpellin varteen. Pelin lääkärit ja hoitajat ovat kuitenkin epärealistisen hyveellisiä ja suoraselkäisiä, joten realismia ei kannata tältä taholta odotaa, eikä toki leikkauksistakaan. :D Laatutyötä kaikesta huolimatta!
Arvosana: 8/10