V-Tetris (Virtual Boy)

Peli
V-Tetris

Konsolille: Virtual Boy
Kehittäjä: Locomotive
Julkaisija: Bullet Proof Software

Julkaisuvuosi: 1995
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ongelmanratkaisu

Keskihinnat
CIB: 30 euroa
L: 20 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-08-15 10:22:00>
90-luvulla erityisesti Tetris- ja muihin palikkapeleihin erikoistunut Bullet Proof Software kehitti ongelmanratkaisua myös parjatulle Virtual Boylle. Kyseessä on vain japanin ihmeeksi jäänyt V-Tetris, jonka olisi aivan hyvin toki voinut julkaista maailmanlaajuisesti lähes sellaisenaan, sillä pelin sisäinen kieli on aluekoodista huolimatta englanti. Onneksi Virtual Boy on aluekoodeista vapaa konsoli, joten homma pelittää myös jenkkikoneessa.

V-Tetris on suurelta osin sitä tuttua Tetristä. Erilaisia neljästä palikasta koostuvia paloja päällekäin ja kun rivi tulee täyteen, se katoaa pelialueelta. Klassisesta Tetriksestä homma eroaa siinä mielessä, että pelialue on 10 x 22, eli kaksi riviä normaalia korkeampi. Lisäksi Virtual Boyn stereoskooppinen 3D heittää taustalle jos jonkinlaista animaatiota kieppuvista lehdistä tähdenlentoihin. Myös taustamusiikin voi valita mieleisensä ja piiputtelut ovat jopa korvaan ihan miellyttäviä.

V-Tetriksessä on kolme erilaista moodia. Type A on Endless moodilla etenevä klassinen Tetris, jossa palikat tippuvat aina vain kiihtyvällä nopeudella. Type B:ssä valitaan nopeus ja jo valmiiksi pelikentällä olevan roskan määrä, jonka puitteissa sitten täytyy selvittää 25 riviä seuraavaan kenttään päästäkseen. Lopputekstit rullaavat 9 tason viidennen korkeuden jälkeen.

V-Tetriksen varsinainen oma jippo on Type C:n koko pelikentän siirtely oikealle tai vasemmalle kesken pelin Virtual Boyn ohjaimen L- ja R-namiskoilla. Ominaisuudella saa välillä luotua itselle suotuisampia olosuhteita, mutta homma vaatii kyllä ihan uudenlaista ajattelutapaa normaaliin Tetrikseen tottuneelle.

Kaikenkaikkiaan tavallinen Tetrishän on palikkapelien kuningas ja viihdyttävää se on myös V-Tetriksen puitteissa. Kuten kaiki muutkin Virtual Boyn pelit, se kärsii kuitenkin alustansa rajoituksista huomatavasti. Vaikka 3D efektit ovat ihan hienoja ja musiikki menevää, en kyllä keksi sellaista Tetriksen versiota, jota vähemmän mielelläni pelaisin, ihan vain konsolin epäergonomisuuden takia. Jos teos olisi ihan millä tahansa muulla konsolilla pisteitä voisi antaa enemmänkin.
Arvosana: 7/10
1 käyttäjä on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

3D Tetris
Panic Bomber