Super Metroid (SNES)

Peli
Super Metroid

Konsolille: SNES
Kehittäjä: Intelligent Systems
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1994
Genre: Toimintaseikkailu

Keskihinnat
CIB: 135 euroa
L: 40 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
107 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
36 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (4) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2012-09-09 21:33:00>
Alkuperäinen Metroid ja Game Boyn jatko-osa Return of Samus näyttivät, miten toimiva konsepti vapaasti tutkittava toimintaseikkailu voi olla. Kuitenkin vasta Super Metroid räjäytti pankin loksauttamalla kaikki menestyksen palikat oikealle paikalleen. Avoimesti tutkittavaa maailmaa rajoittavat vain tasaisin välein ripotellut voimahaarniskapäivitykset ja kimurantit loppuvastustajat. Ohjaus on mitä parhain ja vaikka alkuun pääsee helposti, voi erilaisia hankalampia temppuja kuten seinähyppy, rypälepommi ja shinespark, opetella vielä usean pelikerran jälkeenkin. Kaikista suurimpana etunaan Super Metroidilla on kuitenkin eeppinen tunnelmansa ja rytmityksensä. Se sekoittelee mestarillisesti suvantovaiheita ja räjähtävää toimintaa siivittäen kaiken useimmiten korvamadoiksi jäävällä soundtrackilla. Peliä pidetään yleisesti lajityyppinsä parhaana edustajana vielä tänäkin päivänä. Kaikeksi onneksi se ei jäänyt sarjan ainoaksi timantiksi, vaan Retro Studios tarjoili seuraavaksi makeaa mahan täydeltä aivan järjettömän mahtavan Metroid Primen muodossa. Jos et ole vielä tutustunut Super Metroidiin, kannattaa virhe korjata mitä pikimmin, mutta mieluiten alkuperäisellä SNES-konsolilla.
Arvosana: 10/10

SikSak <2012-09-18 21:34:00>
Super Metroid nosti jo hyväksi todetun tutkimiseen ja tasohyppelyyn perustuvan Metroid kaavan aivan uudelle tasolle. Laajasta ja mielenkiintoisesta pelimaailmasta löytyy salareita ja tavaroita vaikka millä mitalla. Uusien aseiden, puvun päivitysten ja muiden tavaroiden etsintä on edellisiä osia huomattavasti näkyvämmässä osassa. Selvä kartta tekee navigoimisesta helppoa ja antaa myös vihjeitä joidenkin tavaroiden sijainnista. Yksinäisyyden ja selviytymisen tunnelma on koko ajan läsnä ja meininkiä siivittää yksi kaikkien aikojen hiennoimmista soundtrackeistä. Kontrollit ovat simppelit, mutta niiden ja kaikenlaisten niksien täydellinen hallinta vaatiikin jo enemmän harjoittelua. Super Metroid sopii syvyytensä ansiosta loistavasti niin aloittelijoille kuin myös kokeneille konkareille. Omalla listallani Super Metroid hallitsee selkeästi ensimmäistä sijaa.
Arvosana: 10/10

Vinkka <2017-09-23 01:41:00>
5/5, yksi parhaista snes peleistä. Loputonta pelimaailman tutkimista ja pulman ratkontaa loistavalla soundtrackillä. Suosittellen erittäin paljon!
Arvosana: 10/10

Kuzpo <2018-11-23 17:57:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10