Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars (SNES)

Peli
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

Konsolille: SNES
Kehittäjä: Square
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1996
Alueet: USA/JAP
Genre: Roolipeli

Keskihinnat
CIB: 130 euroa
L: 50 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
49 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
57 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-01-03 16:38:00>
SNESin elinkaaren loppupuolella Squaren ja Nintendon välit olivat hyvin lämpimät ja roolipelijätti suolti legendaarisia japsiropelluksia 16-bittiselle konsolille suorastaan liukuhihnalta. Joidenkin mielestä Super Mario RPG on firmojen yhteistyön kiteytymä, joka yhdistää parhaat puolet rakastetun putkimiehen tasoloikkaseikkailuista ja Squaren roolipelielementeistä.

Pelin alussa Bowser kaappaa Peachin tavalliseen tapaan, mutta Marion pelastusretkestä tulee kaikkea muuta kuin tyypillinen. Kesken Koopien kuninkaan linnassa tapahtuvaa välienselvittelyä katon läpi iskeytyy valtava miekka joka sinkoaa sekä sankarit, että pahalaiset eri puolille Sienivaltakuntaa ja sitä ympäröiviä provinsseja. Pian selviää, että tapahtuma on järkyttänyt toiveita toteuttavan Tähtitien tasapainoa ja Marion tehtäväksi jää kerätä seitsemän legendaarista tähteä sen palauttamiseksi.

Super Mario RPG toi ilmestyessään perinteisen roolipelaamisen vuoropohjaisuuteen huomattavasti osallistuvamman otteen. Viholliset nähdään maailmankartalla jo kaukaa ja halutessaan mittelöt voi välttää oikea aikaisillä hypyillä tai väistömanöövereillä. Myös taistelussa normaali rivitanssi saa uusia ulottuvuuksia, kun sekä normi-, että spesiaalihyökkäyksiä voi tehostaa hyvillä reflekseillä. Pelin viisi päähahmoa ovat kaikki sopivan erilaisia kyvyiltään ja alati lisäätyvät ominaisuudet ja aseet pitävät huolta siitä, että kyllästyminen ei pääse missään vaiheessa iskemään.

Perinteisen jrpgn pelimekaniikat on siirretty Marion maailmaan jopa yllättävän sujuvasti. Sienet toimivat parannusesineinä, tulikukat ovat loitsimisvoimaa, Yoshi's Cookie kutsuu vihreän dinosauruksen mukaan taisteluun ja puhdas vesi tappaa kummitukset kertaheitolla. Suurin osa ajasta kolutaan erilaisia luolastoja, mutta välillä vieraillaan kylissä kuuntelemassa huhuja ja täydentämässä varantoja. Erityisesti Marrymore ja Nimbus Land jäävät mieleen hauskojen teemojensa takia. Muutenkin Super Mario RPG:n tarina ja hahmot ovat kerrassaan niin hyvin kirjoitettuja, että hymy on jatkuvasti herkässä, vaikka ainakin itselläni välillä isometrinen kuvakulma toi tasoloikkakohtauksiin omat hammasten kiristyksensä.

Kokonaisuutena peli hipoo täydellisyyttä. Se sisältää pääjuonen lisäksi paljon vaihtoehtoista tehtävää ja löydettävää ynnä FF-sarjalle nyökkäävän superbossin. Kyseessä on yksi SNESin parhaista peleistä ja siksi se onkin hyvin haluttua tavaraa keräilijöiden keskuudessa. Tästä syystä huvista saa myös pulittaa hervottomia summia!
Arvosana: 10/10

Kuzpo <2018-11-23 17:57:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10