Donkey Kong Country (SNES)

Peli
Donkey Kong Country

Konsolille: SNES
Kehittäjä: Rare
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1994
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 40 euroa
L: 15 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
41 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
20 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.4

Tähän peliin on kirjoitettu (5) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2012-09-06 19:15:02>
Alkuperäinen Donkey Kong Country oli Nintendon oikeaan paikkaan tekemä vastaisku Segan Saturn kamppanjaan. Jo vanhaksi raudaksi haukuttu Super Nintendo onnistui loihtimaan ruudulle niin vakuuttavaa grafiikkaa, että koko pelimedia kusi hunajaa. Muistan jopa suomalaisen Super Power-lehden antaneen täydet 100 pistettä (jonka myöhemmin pyörsivät, myöntäen olleensa liian sokaistuneita ulkoasusta). Kaikeksi onneksi peli on kuitenkin mainion ulkokuorensakin alla todella viihdyttävää tasoloikkaa. Ympäristöjä riittää viidakosta koralliriuttaan ja kaivoksesta lumihuippuisiin vuoriin. Hupia tuovat myös piilotetut bonuskentät joista irtoaa lisäelämä poikineen. Peli tarjoaa ehkä hieman liian paljon tykkitynnyreillä huristelua tavallisen hyppimisen kustannuksella, mutta kokonaisuus vakuuttaa. Mukana on myös paljon Raren tuttua hupailua jonka kohteena on itse videopelaaminen, että pop-kulttuuri.
Arvosana: 8/10

RaggaR <2014-08-02 15:41:00>
Henkilökohtaisesti paras peli koskaan tehty. 16-bittistä 2d-tasoloikkaa parhaimmillaan.
Arvosana: 10/10

Waffenak <2015-02-15 23:09:00>
Haluatko kokea jotain järisyttävää ja maagista joka mystisesti kuljettaa sinut kultaisen ysärin puolelle? Tähän tarkoitukseen vuoden 1994 Donkey Kong Country eli tuttavallisemmin DKC on oiva väline. Pelin sankarina olet alkuperäisen Donkey Kongin poika, aikuiseksi kasvanut Donkey Kong Jr. Paratiisisaaren rauha rikkoutuu kun ilkeät kremling krokotiilirodun edustajat varastavat Kongien arvokkaat kultaiset baanit. Tämä saa Kongien rusinat rasahtelemaan toden teolla ja kostoretken ainekset ovat valmiit.
Kong kaverinsa Diddyn (ei se räppäri) kanssa lähtee matkaan. Reitti kulkee halki viidakoiden, laguunien, yli vuorien ja läpi kaivoksien jatkuen raunioista masentaviin tehdasmaisemiin ja päätyen lopulta itse pääpahiksen, K. Roolin laivan kannelle. Kentissä on ympäristöjen lisäksi myös etenemistä koskien paljon vaihtelua: Voit edetä ratsain eläinkavereiden kuten marlinkalan ja sarvikuonon avustamana päästen paikkoihin joihin ilman niitä et aina pääsisi kuten tietyt bonuskentät. Bossitkin ovat sopivan vaihtelevia jättimäisistä petolinnuista hölmöihin majaviin ja öljytynnyriin.
Vastoin yleistä kehitystä, tämän pelin 3d-renderöidyt hahmot ja taustat eivät ole vanhentuneet laisinkaan. Tämä oli osoitus legendaarisen brittiläisen Rare pelistudion voimasta, joka vastasi muutamasta muustakin tuon ajan loistopelistä kuten Killer Instinct ja Battletoads. Ohjattavuudessa ei ole viivettä ja tuskallisen tarkat kaivoskenttien hypytkin sujuvat tämän ansiosta ilman kiroilua. Jos kuolet pelissä, syy ei ole pelissä vaan itse pelaajassa. Musiikit ovat suuri osa tätä peliä, vaihdellen laguunikenttien vedenalaisista ambient-ujelluksista tehdaskenttien industrial vaikutteisiin tykityksiin.Raren hovisäveltäjä David Wisea oli tästä kiittäminen. Allekirjoittanut jää usein jumittamaan Funky Kongin lentopalvelun ruutuun vain mahtavan musiikin takia, myös K. Rooliin loppupomomusiikki on jotain mikä jää hyvällä tavalla päähän soimaan.
Nämä edellämainitut musiikit kaikkiin kolmeen peliin julkaistiin myös aikoinaan cd-formaatissa ja suosittelen niitä lämpimästi kaikkein pelimusiikista pitävien hyllyyn. Jos jotain valittamista pitää pelistä etsiä niin ehkä korkea oppimiskynnys uusille pelaajille ja tiettyjen kenttien arkkitehtuuri kuten edellämainitut kaivoskentät. Jos pidit tästä pelistä et voi olla pelaamatta sen kahta snes jatko-osaa ja Wii/Wii U:n jatko-osia. Tästä ei tasohyppely parane
Arvosana: 10/10

Vinkka <2018-02-01 13:58:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 10/10

Kuzpo <2018-11-23 17:52:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 9/10