Torico (Saturn)

Peli
Torico

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: System Sacom / Atlus
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1996
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Seikkailu

Keskihinnat
CIB: 60 euroa
L: 15 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
45 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-07-14 10:25:00>
Gekka Mugentan Torico (yksinkertaisemmin Torico, jonka USA versio tunnetaan nimellä Lunacy) on interaktiivinen elokuvaseikkailu yksinkertaisella käyttöliittymällä ja useilla monimutkaisilla arvoituksilla varustettuna. Pelaaja on matkustaja nimeltään Fred, joka löytää itsensä vangittuna Misty Townin vankilasta. Hän tuli kylään etsimään vastauksia menneisyydestään, josta hän ei muista. Otsassaan puolikuun muotoinen tatuointi. Kaupungin armoton hallitsija Gordon tuomitsee matkustajan kuolemaan, mutta tarjoaa hänelle mahdollisuuden pelastaa henkensä, mikäli hän onnistuu löytämään sisäänkäynnin salaperäiselle kaupungille Moons.

Toricon tunnelma on pelin hienoin asia. Kun laitoin pelin koneeseen vain testatakseni sen toimivuuden, huomasin yhtäkkiä kolme tuntia kadonneen pelin parissa. Minulle tuli pienet David Lynch vibat pelistä, mikä on hyvä, koska viihdyn myös Lynchin tuotannon parissa. Pelin jokainen hahmo on omalla tavallaan hullu sekä salaperäinen tapaus ja tunne, että jokainen salailee jotain on vahva. Pelin musiikki on kaunista kuunneltavaa, pehmeää ja salaperäistä, joka onnistu nostamaan tempoaan juuri oikeilla hetkillä. Ikävä kyllä ääninäyttelystä ei voi sanoa samaa. Huonoiten on onnistuttu päähenkilön Fredin kohdalla, jonka puheista puuttu kokonaan tunteet. Myös suun liikkeet eri aikaa puheen kanssa pistävät ajoittain silmään.

Pelin pelaaminen koostuu useista välivideoista, joiden välissä liikutaan kaupungin kaduilla ja vieraillaan liikkeissä tai käydään visiitillä hautuumaalla jne. Likkuminen tapahtuu yksinkertaisesti ensimmäisestä persoonasta reittiä valitsemalla. Välillä etsitään esineitä tarinassa edetäkseen, esim. kukkaa haudalle tai tohtorin tarvitsemaa yrttiä. Jos pelissä jumittuu harmailemaan eikä pääse etenemään, on todennäköisesti unohtanut jonkin esineen johonki tai käydä jonku hahmon kanssa keskustelemassa. Silloin ei auta kuin käydä paikkoja yksitellen läpi ja kaupungin kadut tuleekin nopeasti tutuiksi kujiaan myöten. Pari kertaa jouduin sortua kurkkaamaan apuja netistä, kun pää vaan löi totaalisen tyhjää. Jos vastaan tulee vaikka tulitikut, kerää ne talteen. Kaikilla on oleellinen osansa tässä palapelissä.

Torico on rentouttava kokemus ja se ei vaadi paljoa energiaa pelaajaltaan. Minusta oli vain mukava ottaa sohvalta hyvä asento ja seurata avautuvaa tarinaa, sekä yrittää tulkita salaisuuksia. Peli tempasi minut täysin mukaansa ja läpäisin tämän melkein yheltä istumalta.
Arvosana: 8/10
4 käyttäjää on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

Myst
Enemy Zero