Shinrei Jusatsushi Taromaru (Saturn)

Peli
Shinrei Jusatsushi Taromaru

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: Time Warner Interactive
Julkaisija: Time Warner Interactive

Julkaisuvuosi: 1997
Alueet: JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Keskihinnat
CIB: 700 euroa
L: 150 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-10-10 04:56:00>
Shinrei Jusatsushi Taromaru, Psychic Killer Taromaru, Psychic Assassin Taromaru tai vaikka Spiritual Assassin Taromaru. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sekä myös mielenkiintoinen tarina; Peli on yksi Saturnin harvinaisimmista tapauksista, jonku huhun mukaan painos olisi 7500 kappaleen paikkeilla. Sen aikoinaan julkaisi Time Warner Interactive vain Saturnille. Siitä piti tulla Arcade versio, mutta hommat kusi ja lopputuloksena ulos tuli ainoastaan Saturnin JPN painos. Time Warner päätyi kuitenkin konkurssiin kesken julkasun ja näin ollen peliä päätyi markkinoille vain jokunen tuhat kappaletta.

Pelin Arcade juuret näkyy ja tuntuu. Pelissä hahmon edellä on ns. tähtäin joka lukittuu vastustajaan. Sitten näpytetään niin pirusti ampumisnappulaa. Mitä nopeampaa nappulaa hakkaat, sitä nopeampaa saat vihollisia nippuun. Pelin läpästyä sormissa tuntee, että on tullut pelattua. Ampumisen lisäksi hahmo osaa pomppia ja selviämiselle tärkeänä seikkana tehdä torjuntaliikkeen ylhäältä tulevalle kamalle. Ampumista on rytmitetty myös pienillä tasoloikkakohtauksilla ja todella vaihtelevalla maisemilla ja kenttä rakenteilla.

Aluksi valitaan hahmo kahdesta, joko nuorempi liuhuletillä tai vanhempi heinähattulla. Tuntuvimpana erona liuhuletillä on hyödyllinen liukkari, mutta se ampuu kaveriaan lyhyemmälle. Heinähattu tekee vähän liukkaria huonomman juoksurynnistyksen, mutta pidempien ammuksiensa ansiosta, tällä hahmolla on helpompi pelata. Erittäin hyvänä lisänä pelistä löytyy myös kaksinpeli.

Taromarussa vastaan tulee mitä hienompia ja oudompia vastustajia. Pituudeltaan se on reilu tunti, mikä on riittävä, koska sormet ei paljoa pidempää sessioo kestäisi.
Vaikka Japanin takia en pelin juonesta ymmärtänyt hölkäsen pöläystä, se ei menoa haittaa. Peli huokuu japanilaista mystisyyttä ja hyvällä tavalla hulluutta, jokka hienon äänimaailman ja kauniin ulkoasun kanssa imevät peliin sisään.

Peli on todella uniikki 2.5D toiminta tasoloikka ja minun on vaikia verrata tätä mihinkään muuhun peliin. Peli on ehdottomasti Saturnin kärkeä ja viihdyn tämän parissa paremmin kuin hyvin, mutta tämä teos jakaa varmasti suuresti mielipiteitä.
Parhaillaan tämä on kahden arcade tikun ja kaverin kera.


Arvosana: 10/10