Radiant Silvergun (Saturn)

Peli
Radiant Silvergun

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: Treasure
Julkaisija: ESP

Julkaisuvuosi: 1998
Alueet: JAP
Genre: Shoot 'em up

Keskihinnat
CIB: 120 euroa
L: 25 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
92 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SikSak <2013-07-02 23:56:00>
On mahdotonta puhua Shoot em' Up -pelien parhaimmistosta mainitsematta Treasuren kehittämää Radiant Silvergunia. Tavallisten matkanvarrella saatavien Power Uppien ja uusien aseiden sijaan pelaajalla on heti alusta lähtien käytössä pelin kaikki seitsemän asetta, joista jokaiselle on oma näppäin ja/tai näppäinyhdistelmänsä peliohjaimesta riippuen. A, B ja C näppäimistä saa ammuttua ns. perusammuksia ja näitä yhdistelemällä käyttöönsä saa erikoisemmat aseet. Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä aseena löytyy kaikkia kolmea näppäintä painamalla aktivoitava Radiant miekka, jonka avulla pystyy tehokkaiden lähi-iskujen lisäksi myös keräämään voimaa erikoishyökkäykseen torjumalla vaaleanpunaisia panoksia. Erikoishyökkäys tuleekin käyttöön, koska lähes koko ruudun pyyhkäisevän hyökkäyksen aikana ei voi ottaa osumaa. Radiant miekka on kuitenkin aseista vaikein käsitellä, mutta taidon kartuttaminen sen kanssa on palkitsevaa ja pakollista. Seitsemän aseen lisäksi pelityyliä on sekoittamassa myös ainutlaatuinen "chain combo" -systeemi, jota saa pidennettyä ampumalla peräkkäin vain yhden värisiä vastustajia punaisista, keltaisista ja sinisistä vihollisista. Combon pidentyessä pisteitä alkaa kertyä nopeammin, mikä taas nopeuttaa kehittämään aseisiin lisää leveleitä, joita saa aseeseen haaliessaan sillä pisteitä. Mahdollisimman pitkien combojen tavoittelu lisääkin Radiant Silverguniin jopa puzzlemaisia elementtejä suunnittellessa missä järjestyksessä viholliset pistää hiljaiseksi. Shmupiksi gameplay onkin omalla tavallaan monimutkaista, joka on ehkä myös osasyynä genren keskivertoa kovemmalle vaikeustasolle. Useat käsittämättömän hienot ja pitkäkestoiset vastustaistelut on pakko nostaa esille. Radiant Silvergunilla on shmupiksi kestoa paljon, yli tunnin verran. Kun jo muuten täydellisyyttä hipovan kokonaisuuden päälle lisätään eeppiset musiikit ja ajalleen todella näyttävät grafiikat, voidaan huoletta puhua yhdestä koko generaation parhaimmista peleistä.
Arvosana: 10/10

grille <2016-10-10 05:26:00>
Run 'n gun, tasoloikka ja Beat 'em up herkkujen jälkeen Treasure päätti näyttää, että luonnistuu heiltä myös Shoot 'em up. Ja hyvinhän se luonnistuu, koska kyseessä on yksi Saturnin parhaita pelejä ja Saturnin upean Shootteri kirjaston helmiä.

Ylemmässä arviossa on kerrottu jo niin hyvin kaikki oleellinen, että en ala niitä toistamaan.
Radiant Silvergun on kokemisen arvoinen teos ja joka pennin arvoinen. Se näyttää sekä kuulostaa upealta ja viimeinen taistelu on yksi hienoimmista, mitä olen shoot 'em upeissa nähnyt.

Saturn kerääjän, kuin myös pelaajan pakkohankintoja.
Arvosana: 10/10