Guardian Heroes (Saturn)

Peli
Guardian Heroes

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: Treasure
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1996
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Keskihinnat
CIB: 80 euroa
L: 15 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
76 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-03-30 00:51:00>
Minulle Shmupeista tutuksi tulleen Treasuren (Radiant Silvergun, Bangai-O, Ikaruga...) beat 'em up peliltä; Guardian Heroes odotin paljon ja paljon se antoikin.

Lumottu miekka löytää kantajansa ja lauma sankareita lähtee muuttamaan valtakunnan kohtaloa. Pelin Tarinassa on useita eri polkuja ja pelikerrat voivat olla hyvinkin erinlaisia. Kentän päätteeksi yleensä tulee valikko, jossa on kahdesta viteen vaihtoehtoa. Valinnoista riippuen pääsee erinlaisille tasoille, kohtaa erilaisia vihollisia ja pomoja, sekä muuttaa tarinaa. Kahdella peräkkäisellä läpikerralla mm. kohtasin erinlaiset viimeiset vastustajat ja näin erinlaiset loppuratkasut. Tasoja pelissä on 30 ja yksi pelikerta sisältää vain pienen osan niistä, noin kuudesta seitsemään tasoa.

Sitten se tärkein eli taisteleminen ja pelattavuus. Guardian Heroes on jonku sortin hybridi peli. Se on yhdistelmä vanhan koulukunnan beat 'em uppia, 2D tappelupelien liikkeillä varustettuna ja RPG tyylisellä hahmon kehittämisellä maustettuna. Taistelualue jakautuu kolmeen horisontaalisti olevaan reittiin. Pelissä edetään vaakasuoraan eteenpäin ja kulkuväylää voi vaihtaa halutessaan ohjaimen olkanapeilla. Tällä tavalla voidaan väistää vastustajan isku tai siirtyä toiselle polulle painimaan. Taistelut hoidetaan sitten rämpytyksen sijaan versus fighting -pelien tyyliin. On heikompia ja vahvempia iskuja, erikoisliikkeitä, torjuntaa ja hyppyä, sekä bonuksena taikanappi. Hahmoilla löytyy energiamittarin lisäksi myös manamittari, jonka kustannuksella pystyy heittää taikoja peliin.
Taistelemalla kasvatat leveliä ja saat taitopisteitä, joilla pystyt vahvistamaan hahmoa. Pisteitä pystyy jakamaan eri luokkiin kuten vahvuus, nopeus, puolustus, taikominen, energia jne.. Hahmosta pystyy tekemään mieleisensä, haluaako pelaa perusjantteria joille kaikki about tasan, vaiko väkivahvaa mörssäriä tai tappavaa loitsukonetta? Sinä päätät.
Taisteleminen ja pelattavuus ylipäätään toimii todella hyvin ja perusjutut sisäistää suhteellisen nopeasti.

Tarina tilaa pystyy pelaamaan myös yhdessä kaverin kanssa ja sen lisäksi pelistä löytyy versus, joka tukee Saturnin 6:n pelaajan adapteria aina kuuteen pelaajaan asti.
Guardian Heroes on ulkoasultaan Saturnin parhaimmistoa ja sitä katselee mielellään tänäkinpäivänä. Tämä on yksi Saturnin lempipeleistäni ja olen palannut tämän pariin useasti.
Arvosana: 10/10