Deep Fear (Saturn)

Peli
Deep Fear

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: Sega AM7
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1998
Alueet: EUR/JAP
Genre: Selviytymiskauhu

Keskihinnat
CIB: 70 euroa
L: 20 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
110 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-07-13 15:19:00>
Deep Fear on selviytymiskauhupeli Sega Saturnille, joka ottaa vahvasti vaikutteita Residen Evililtä. Peli tapahtuu valtameren pohjassa, merivoimien tankkaus- ja tutkimus laitoksessa, joka tunnetaan nimellä "The Big Table". Pelin juoni on mielenkiintosta seurattavaa je se pitää sisällään sopivasti juonenkäänteitä, Ydinaseita, mutantteja sekä avaruuskapselilla merenpohjaan laskeutuneen apinan.

Peli näyttää paremmalta kuin useimmat Saturnin 3D pelit ja välianimaatiot ovat jopa aikaisekseen hienoja. Peli tuo myös sopivasti mieleen Capcomin kauhut. Pelattavuus on sitten täyttä Resident Eviliä ja sen kanssa oli heti kuin kotonaan. Pelistä löytyy mm. Ressareista tutut kiinteät kuvakulmat ja hidas varastosysteemi. Suurin ero ekoihin Ressoihin on varmasti se, että hahmo pystyy liikkumaan ase kädessä. Onhan se nyt hienoa kun voi "peruuttaa" ampuessaan ja Deep Fearin ohjaus myös tuntui muutenkin astetta Resident Eviliä sulavammalta.

Peli on pystynyt hyvin tasopainottamaan tunnelman ja toiminnan. Musiikit ovat oikein hyvät, ääninäyttely ok-tasoa ja vihulaisiin törmää pelin lukuisilla käytävillä sopivissa määrin. Pelin ehkä suurin miinus on nämä käytävät ja niiden ramppaaminen edes takas tulee pelissä tutuksi. Ja tottakai pelistä löytyy selviytymiskauhuille ominaiset pulmat, jotka lisäävät käytävien tutuksi tulemista.

Pelin oma mauste on ilma, joka hupenee kokoajan ja jota saa ladata lisää seiniltä löytyvistä keltasista "ilma-automaateista".  Ilman loppumisella on pyritti lisäämään pelkoa, mutta niitä automaatteja löytyy sen verta tiheään, ettei siinä onnistuta kuin parissa kohdassa.
Vaikka pelissä on tunnelma kohillaan, ei se kovin pelottava kokemus ollut ja sanoisin Resident Evileissä olevan astetta ahdistavampi meininki.

Kaiken kaikkiaan Deep Fear on hyvä peli. Se on Euroopas Sega Saturnin viimeisimpiä julkasuja, sitä ei julkastu ollenkaan jenkeissä ja se kärsii samasta ongelmasta Panzer Dragoon Sagan kanssa, eli se on yksi kalleimmista Saturnin PAL peleistä.
Onko se sitten kannattava ostos, kun sen hinnalla saa monta Resident Eviliä? Sen saakoot jokanen itse päättää.
Jos ei ole valmis suolasta hintaa pulittamaan, suosittelen tutustumista huomattavasti edullisempaan japanin versioon.

Arvosana: 8/10
6 käyttäjää on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

Resident Evil
Alone in the Dark: Jack Is Back