Cotton Boomerang (Saturn)

Peli
Cotton Boomerang

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: Success
Julkaisija: Success

Julkaisuvuosi: 1998
Alueet: JAP
Genre: Shoot 'em up

Keskihinnat
CIB: 250 euroa
L: 50 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-10-17 12:28:00>
Saturnin loistavasta shoot 'em up kirjastosta löytyy mukavan omanlaiset Cotton-sarjalaiset. Cotton 2 ja Cotton Boomerang ovatkin shmuppei sieltä iloisemmasta päästä, niin vaikeudeltaan kuin tunnelmaltaankin.

Tämä Cotton Boomerang on yksi saturnin komeimmista 2D peleistä. Peli tuo paljon mieleen Mega CD:n mukavan Keio Flying Squatronin, koska mielestäni tunnelma oli hyvin samanlainen. Cotton Boomerang on sivuttain rullaavaa räiskettä hienoilla ja hullun kurisilla hahmoilla varustettuna. Upeat taustat tuovat mieleen sadut ritari linnoineen ja pelattavina hamoinakin nähdään jonki sortin anime noitia ja keijuja.

Hahmoja on kahdeksan joista pelaaja saa valita 3. Kun yksi hahmoista kohtaa kuoleman, hyppää seuraava kokelas kehiin. Hahmoja voi myös rajallisesti vaihella joka tuottaa samalla ns. shmupeista tutun pommin. Mukava systeemi joka tuo tervetullutta vaihtelua genreen. Kaikilla hahmoilla on omat liikkeensä ja ne eroavat paljoltikin toisistaan. Yksi osuma on tappava, ellei ole kilpeä onnistunut saamaan. Peli on silti vaikeudeltaan genren ystävällisemmästä päästä.

Pelin suurin heikkous on sen nykypäivän hintalappu, joka on suuri. Peli myös on hyvin samanlainen kuin vuotta aikaiemmin julkaistu Cotton 2, josta lainataan suoraan taustoja ja vihollisia. Boomerangin kuitenkin viilaa peliä sieltä täältä ja omana mausteena on sitten juurikin tuo loistava monihahmo systeemi. Kuitenkin jos tämän hinta kauhistuttaa ja haluaa anime noidilla päästä lenteleen, saa Cotton kakkosen huomattavasti halvemmalla!
Arvosana: 8/10