Parodius Portable (PSP)

Peli
Parodius Portable

Konsolille: PSP
Kehittäjä: Konami
Julkaisija: Konami

Julkaisuvuosi: 2007
Alueet: JAP
Genre: Shoot 'em up

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
27 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SikSak <2014-01-21 00:51:00>
Parodius Portable on Gradius Collectionin tyylinen kokoelma, joka kattaa viisi Parodius peliä. Kuten nimestä voi päätellä Parodius on parodia -sarja Gradiuksesta eli pelimekaniikka on lähes identtinen, mutta optionit on hahmosta riippuen korvattu mm. mustekaloilla ja vastuksina voi tulla vastaan kaikkea diskopallojen ja koulutyttöjen välillä. Överiys on juuri se syy minkä takia näitä jaksaa pelata välillä Gradiuksia enemmän. Myös Parodiuksista uusimmat osat, Forever with me ja Sexy Parodius, ovat parhaita. Gradius Collectionin tapaan tästä löytyy sound mode musiikeista tykkääville. Valitettavasti Parodius Portable ei koskaan nähnyt julkaisua länsimaissa, mutta sen saa importattua suhteellisen edullisesti.
Arvosana: 10/10

fluojn <2018-10-15 15:24:00>
Parodius Portablen ostaja saa valtaisan annoksen hupaisaa shoot'em upia viiden pelin voimalla, jotka ovat alkuperäinen Parodius, Parodius Da, Gokujō Parodius: Kako no Eikō o Motomete, Jikkyō Oshaberi Parodius: Forever With Me, sekä Sexy Parodius. Ensimmäinen Parodius on restauroitu MSX:ltä ja Forever With Me on PS1-porttaus, mutta kolme muuta ovat suoria arcadekäännöksiä.

Kaikki Gradiusta ja sen sukulaisia pelanneet tietävät mistä on kyse. Parodius edustaa perinteistä horisontaalista shoot'em upia, jossa räiskitään kaikkea vastaantulevaa, kerätään powerupeja ja väistellään harmeja yhä tihenevässä luotihelvetissä. Joka peliltä karttuva hahmokaarti saa kerättyä jokainen omanlaisensa setupin ja näiden lisäksi kentille ilmestyy erityisiä kelloja, joita räiskimällä saa vieläkin voimakkaampia powerupeja.

Missä Parodius eroaa perinteisestä smupista on sen hykerryttävä ja hullunhauska huumori. Vastaan voi kirjaimellisesti tulla ihan mitä tahansa; ensin lennellään japanilaisella hautuumaalla luurankojen seurassa, pian ollaankin koululuokassa räiskien päälle lentäviä kyniä! Mukana on nyökkäyksiä Konamin muihin sarjoihin ja läpi kaikkien viiden pelin nähdään vähän väliä vanhoja tuttuja, kuten Moai-tukialus ja kissalaiva! Pomohirviöt ovat kokonaan oma lukunsa, sillä mukaan mahtuu tanssityttöjä, lonkerohirviöitä, pesukarhuja ja paljon muuta. Varsinkin uudempia pelejä kohti Parodius ottaa mukaan aimo annoksen japanilaista pikkutuhmuutta, joka ei länsimaista julkaisujaa juuri naurata, siksi Parodius Portable onkin jäänyt idän ihmeeksi. PSP:n aluekoodittomuuden turvin peliä voi kuitenkin pelata myös euro- ja jenkkikoneella.

Parodiuksien vaikeustaso on smupeille totuttuun tapaan erittäin rapsakka, vaikka pelitilanteen voi tallentaa vaikka kesken kentän moneen otteeseen. Osa kohdista on suorastaan halpamaisia, joten ulkoa opettelu tulee tutuksi. Lisäksi suuri määrä vihollisia ja ammuksia kuvaruudulla aiheuttaa melkoisesti lagia (josta on toki välillä jopa hyötyä, koska reaktioaika kasvaa). Jos nämä aspektit eivät haittaa, niin käsillä on mahtava kokonaisuus hauskoja hetkiä mustekalojen, puputyttöjen, pingviinien ja lentävien vauvojen kera! Suosittelen!
Arvosana: 9/10