Assassin's Creed: Bloodlines (PSP)

Peli
Assassin's Creed: Bloodlines

Konsolille: PSP
Kehittäjä: Griptonite Games
Julkaisija: Ubisoft

Julkaisuvuosi: 2009
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Seikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
9 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
6

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-09-18 23:16:00>
Assassin's Creed: Bloodlines jatkaa samaan aikaan sarjan pääsarjan uuden osan kanssa ilmestyvien kannettavien sisarpelien perinnettä. Siinä missä Assassin's Creed II vuonna 2009 hyppäsi renesanssi-Italiassa Ezio Auditoren saappaisiin, PSP:llä jatketaan vanhan tutun mestariassassiini Altair Ibn-La'Ahadin ohjastamista. Tarinassa on kuitenkin kytköksensä myös ACII:een ja jos haluaa ymmärtää täysin Assassin's Creedin tarinaa, on myös Bloodlines pelattava.

On vuosi 1191 ja kulunut vuosi alkuperäisen Assassin's Creedin tapahtumista. Vaikka Altair päihitti temppeliherrojen suurmestarin, on järjestön ote Pyhällä Maalla kaikkea muuta kuin kadonnut. Tällä kertaa tie vie Kyproksen saarelle, jonka ritarikunta on ostanut itselleen kuningas Richard Leijonanmieleltä. Altair alkaa jäljittää vihollistensa uutta johtajaa, Armand Bouchartia ja mystistä Arkistoa, joka sisältää suuren osan Temppeliritarien viiisautta. Mukana seikkailussa on Maria Thorpe, ritarikunnasta alennettu neito, jonka hengen Altair säästi alkuperäisessä AssCreedissä.

Siinä missä Nintendo DS:n Altair's Chronicles tyytyi riisuttuun lähes 2D tasohyppelyyn, Bloodlines yrittää olla ihan täysiverinen AssCreed kolmiulotteisine ympäristöineen, kaupunkiparkoureineen ja taistelumekaniikkoineen. Pelin kahdessa asutuskeskuksessa, Limassolissa ja Kyreniassa, on päätehtävien lisäksi mahdollista suorittaa välillä myös vapaaehtoisia tehtäviä ja kerätä Templar Coineja helapalkki- ja taisteluparannusten toivossa.

Kaikki on tietysti pääsarjan pelejä vaatimattomampaa ja karumpaa (vaikka toki graafinen anti ja ääninäyttely on mukiinmenevää alusta huomioonottaen). Altair ohjautuu yleisesti ottaen kuten pitääkin, mutta varsinkin taistelujen counter-killit ja tarkkojen hyppykimaroiden suorittaminen saa välillä kiristelemään hampaita. Checkpointeja on kuitenkin paljon ja vaikeusaste on ainakin AssCreedinsä pelanneelle erittäin matala.

Alkupeleissä olin valmis antamaan Bloodlinesille parhaan kannettavan AssCreedin palkinnon, mutta itseään toistavien tehtävien tuoksinassa alkoi puutumus iskemään ja lopulta tuomio on jossakin samalla viivalla Altair's Chroniclesin kanssa. ACII: Discoveryn ja ACIII:Liberationin se kuitenkin päihittää, sillä vaikka mukana on ärsyttävyyksiä ja muutamia bugeja, ne ovat kuitenkin pikkujuttuja muuten toimivassa pelissä. Lisäksi oli mukavaa nähdä, miten Altair ja Maria ajautuvat siihen pisteeseen, jossa heidät ACII:ssa vilaukselta nähdään. Ei toki mikään huippupeli.
Arvosana: 6/10