Crisis Core: Final Fantasy VII (PSP)

Peli
Crisis Core: Final Fantasy VII

Konsolille: PSP
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2007
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Pelin hintatiedot toistaiseksi pois käytöstä, mutta palautetaan piakkoin.

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
-

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-10-06 22:10:00>
Kymmenen vuotta alkuperäisen FFVII:n jälkeen, Compilation of Final Fantasy VII sarjasta viimeisenä ilmestyi PSP:lle prequel, jonka pääosissa häärii Zack Fair, Shinran eliittijoukko SOLDIERin parhaimpaan kastiin pyrkivä nuorukainen. Mukana vilahtelee tuttuja hahmoja, kuten Aerith, Sephiroth ja Cloud. Uusina tuttavuuksina nähdään kunniastaan tarkka soturi Angeal ja LOVELESS romaania pakkomielteen lailla siteeraava väkivahva Genesis.

Final Fantasy VII:nsä pelanneet ovat välittömästi kuin kala vedessä tutussa maailmassa ja peli harjoittaakin fanipalvelua monella tavalla. Lähes jokaisessa pääpelistä tutussa paikassa pääsee vierailemaan ja vaikka tavallaan tarinan päätöksen tietää ennalta, osaa se myös yllättää ja erityisesti liikuttaa. Visuaalit ovat upeat ja ottavat totisesti alustastaan kaiken irti. Täytyy sanoa, että olin puulla päähän lyöty siitä mihin PSP pystyy!

Myös gameplay on vertaansa vailla. Taistelut ovat hybridi Kingdom Heartsia ja Final Fantasya, Zack liikkuu areenalla reaaliaikaisesti husien miekallaan, heittäen Materioilla loitsuja, kierien ja torjuen aina tarvittaessa. Suurta osaa näyttelee myös DMW (Digital Mind Wave), hedelmäpeli, joka sanelee koko ajan taistelun tuoksinassa erilaisia buffeja, Limit Breakeja, Summoneita ja jopa päähahmon tasojen nousua. Pidemmän päälle mättö saattaisi käydä puuduttavaksi, mutta onneksi peli palkitsee koko ajan uusilla tavaroilla, Materioilla ja accessoryillä, että menoa on mielekästä jatkaa.

Pelin päätarina on verrattain lyhyt, mutta hiljalleen tallennuspaikoille avautuvat 300 sivutehtävää tuovat pöytään tekemistä vielä kymmeniksi tunneiksi. Haastekäyrä on yllättävän tiukka ja loppua kohti pelaaja joutuu todellisten murskahaasteiden eteen. Loppujen lopuksi käteen jää yksi parhaista kannettavista japsiroolipelielämyksistä, jonka lopullinen arvosana keikkuu ysin ja kympin välimaastossa, mutta jos tykkäät Final Fantasy VII:n maailmasta, voit helposti hilata sen sinne parempaan päähän!

Mainitsinko jo, että myös musiikki on vallan mainiota!
Arvosana: 10/10

grille <2021-05-01 16:47:00>
Nyt vasta tuli hommattua PSP ja sitä kautta pääsin vihdoin sitten tämän tekeleen pelaamaan. Kyseessä on siis yhden itselle tärkeimmän pelin prequel, joten odotukset oli aika korkealla.

Aloitetaampa plussista, joita ovat tutut hahmot ja tutut taiat, se että pääsee kokemaan Final Fantasy VII:stä tuttuja tapahtumia itse ja ne musiikit, jotka ovat niin ikään FF seiskasta peräisin. Nostalgiafiilikset nousee välistä kattoon ja se on ainoastaan hyvä.

Sitten ne miinukset. Peli on suuren seikkailun sijaan suhteellisen lyhyt toiminnallinen putkijuoksu, jossa roolipeli elementit jää aika vähäisiksi. Sivuhommat on toteutettu omassa Missions valikossaan ja niitä on paljon. Ne on kuitenkin kaikki lähes samanlaisia itseään tositavia lyhyitä koitoksia.
Taistelu on hoidettu satunnaisena ns. reaaliaikaisena huitomisena. Erikoisemmat iskut, summonit, limitedit ja jopa tason nousut hoidetaan hedelmäpelimäisessä DMW moodissa, josta en löydä oikeen mitään hyvää sanottavaa. Nyt grindaaminen tuntui tuuripeliltä ja parempia iskuja taikka Suommoneita pääsee näkemään aivan liian harvoin. Onneksi peli on Normaali vaikeudella niin helppo, ettei grindaamiselle juurikaan tarvetta ole. Hyvin pitkälle pärjää vain X nappia hakkaamalla.

Tämä olisi varmaan toiminut paremmin julkaisu vuotenaan, koska nyt jo varsin mainiossa PS4:n FFVII Remakessa olin päässyt kokemaan Midgarin todella komeena ja yksityiskohtaisena, sekä eläväisenä paikkana. Paluu sinne Crisis Coren kanssa oli aika karu. Kadut huokui tyhjyyttään ja yksityiskohtia oli vähemmän kuin orginaalin edelleenkin varsin hienoissa taustoissa. Pitää toki muistaa että kyseessä on PSP peli, eikä PS4 peli. Välivideot ja esim. Summonien esiin tulot onki aikasekseen varsin näyttävän näkösiä.
Pelissä onneksi pääsee näkemään vähä muitakin paikkoja, joista koko pelin mieleenpainuvinta antia oli Nibelheim.

Miinuksista huolimatta pidin kuitenkin pelistä ja oli mukava päästä pelaamaan FFVII:ssa kuultuja ja takaumina nähtyjä tapahtumia. Jos ei ole pelannut FFVII tai jos ei siitä pelistä pidä, voi tämän pelin unohtaa. Sen verta kovaa tämän pelin viehätys nojaa juuri niihin nostalgisiin hetkiin ja tunteisiin
Arvosana: 7/10