PhotoKano Kiss (PS Vita)

Peli
PhotoKano Kiss

Konsolille: PS Vita
Kehittäjä: Dingo Inc.
Julkaisija: Kadokawa Games

Julkaisuvuosi: 2013
Alueet: JAP
Genre: Ei määritelty


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2015-11-15 00:56:00>
Tilasimpa sit muutamia Vita pelei japanista testaukseen. Ensimmäiseksi pelaukseen joutu hauskasti nimetty PhotoKano Kiss.    
Peli on jonku sortin kevyt treffisimulaattori, jossa treffailun ohella valokuvataan koulutyttöjä.    

Koska peli on vain japanissa julkastu, eikä enkkua löydy kielivalikosta, en pelaamisesta aluksi mitään ymmärtänyt. Yrittämällä kuitenki oppii ja googlettamalla löytää myös hyviä apuja.    

Pelissä siis treffataan nuoria naisia koulun eri kolkissa. Paikkoina löytyy uima-allasta, tenniskenttää, liikuntasalia, koululuokkia, kirjastoa jne.. Useasti keskustelut käydään minipelin avulla. Se miten minipeli toimii, jätän jokaselle itelle keksittäväksi. Sen kyllä hoksaa ku hetken näkee vaivaa :) Minipelin tarkoitus on kuitenkin kerätä vasemman puoleinen sydänmittari täyteen, että pääsee kuvaamaan keskustelun kohdetta.    
Kuvaaminen pelissä on joko vapaampimuotoista, jossa kuvakulmat ym. saa itse päättää, tai sitten ennalta määrätystä kuvakulmasta kuvaamista. Usein myös mukana on pirullinen aikamittari, joten kuvaa ottaessa pitää olla nopea.    

Mitä enemmän tyttöi treffaat ja käytät heihin aikaa, sitä enemmän keräät heille sydämiä. Mitä enemmän sydämiä, sitä enemmän he sinusta tykkäävät. Ja mitä enemmän sinusta tykkäävät, sitä eroottisempia kuviakin he antavat sinun ottaa. Peliä en kuitenkaan sanoisi erityisemmin eroottiseksi kokemukseksi (ainakaan ilman japanin storesta satavaa DLC materiaalia), vaan yleisimmät kuvat ovat kategoriaa "kaunis". Ehkä kyseenalaisimman elementin pelille tuo pelaajan kämppis, sisko tai mikä lie, jonka pelaaja yllättää kotoaan vähän väliä pienissä hepeneissä ja mitä ihmeellisimmissä asennoissa. Ja joo, pakkohan ne on kameralle ikuistaa. Lisäksi pelistä löytyy myös minipeli, jossa kuvataan tanssivaa hahmoa. Tämän ideaa en täysin ymmärtänyt, enkä onnistunut tansseja mihinkään edes tallentamaan.    

Kun peliin pääsin työn ja tuskan kautta sisään, oli se tuhlatun ajan ja vaivan arvosta. Vastaavaan peliin en ole ennen törmännyt ja peli on todellakin omalaisensa kokemus, joka koukutti yllättävänki kovasti. Jos et pysty ajatella, että tuhlaisit kallista aikaasi nuorten anime naisten kanssa jutusteluun Vitan ruudulla ja vielä japaniksi, vain sydämien ja parin valokuvan toivossa, kierrä tämä kaukaa. Se on myös onneksi helppoa, koska tuskin tätä täälä päin koskaan julkastaan.
Arvosana: 7/10