Wolfenstein: The New Order (Playstation 4)

Peli
Wolfenstein: The New Order

Konsolille: Playstation 4
Kehittäjä: MachineGames
Julkaisija: Bethesda Softworks

Julkaisuvuosi: 2014
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Räiskintä

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
24 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
7 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Lyrtsi <2015-01-02 14:11:00>
Millainen olisi maailma, jos natsit olisivatkin voittaneet II maailmansodan? Se selviää, kun laitetaan pyörimään minun mielestäni tällä hetkellä paras ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Wolfenstein perustuu 1960 – luvulle, jossa tosiaan natsit ovat johdossa. Pelihahmona toivii raavas ja ihana William Blazkowicz.

Kerron aluksi tosi lyhyesti juonen, jos et halua tietää, niin älä lue enää loppuun. William ” B.J” Blazkowicz on urhea sotilas, joka sotii natseja vastaan, kunnes Saksa saakin niskalenkkiotteen ja voittaa II maailmansodan. Silloin soppa on valmis. BJ ja hänen toverinsa jatkavat taistelua, mutta BJ vammautuu vakavasti ja joutuu Puolaan. Puolassa hän joutuu psykiatriseen sairaalaan, jossa viettääkin useita vuosia, kunnes natsit taas saapuvat. Tästä lähtee hurja ja karukin peli käyntiin. Ydin on: pitää pelastaa rakastamani nainen.

Wolfensteinissa BJ matkustaa halki maailman pelastaakseen tuhoontuomitun maailman natsitiedemieheltä Deathsheadilta. Tämä kyseinen pelle on päättänyt, että on hienoa keksiä kaikenlaisia robotteja siinä oheella, kun kehittelee maailmaan asumaan täydellistä valkoihoista arjalaista. Deathshead on pelottava ilmestys ja en edes pysytynyt laskuissa perässä, että kuinka monesti meinast pissat lirahtaa housuun, kun pelasin tätä peli yksin kotona pimeässä. Natsipeliin toki ei riitä vain yksi pelottava johtohahmo, joten mukaan on laitettu myös Frau Engel, joka on 168 cm pituinen ja 55 vuotias natsityttöjen johtaja. Engelillä on kuitenkin tapana huvitella orjilla ja hengailla nuoren pojan kanssa. Wolfenstein on täynnä mielenkiintoisia ja pelottaviakin hahmoja. Mukana on myös lukuisia robotteja, joita on välillä todella hankala saada rikkoontumaan ja pääsemään voitolle.

Wolfenstein on pelattavuudeltaan lähes täydellistä tasoa. Asevarasto on hyvä ja panoksia voikin kerätä jälkeenjääneiltä natseilta. Aika vähän joutuu miettimään sitä, että riittääkö panokset vai ei. Isoimmilta panosten loppumiselta vältyttiin kyllä, mutta taistella saa kyllä oman elinvoimansa puolesta. Jos kuitenkin tajuaa, että ihan räiskimällä ei välttämättä pysy hengissä, niin kuolema ei kyllä korjaa kovinkaan nopeasti. Pelasin Wolfensteinin läpi helpommalla tasolla. Siihenkin oli hieman tekemistä, mutta suosittelen aloittamaan vaikeammalta tasolta, koska tasoa voi kesken pelin kaiketi muuttaa. Vaikkeimmalla tasolla luultavasti pelistä saa enemmän irti. Jos kuitenkin olet aloittelija FPS -peleissä, niin suosittelen kyllä aloittamaan helpommasta.
Arvosana: 8/10

Vinkka <2018-02-05 21:27:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 9/10