The Last of Us Part II (Playstation 4)

Peli
The Last of Us Part II

Konsolille: Playstation 4
Kehittäjä: Naughty Dog
Julkaisija: Sony Interactive Entertainment

Julkaisuvuosi: 2020
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Selviytymiskauhu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
44 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-07-22 08:06:00>
Sonyn tärkeimmäksi yksinoikeusvalmistajaksi noussut Naughty Dog on uransa aikana tehtaillut menestyksiä toisensa jälkeen ja suorastaan määritellyt sitä rimaa, mitä uusilta suurjulkaisuilta odotetaan graafiikalta ja käsikirjoitukselta. Ja harva peli tältä kehittäjältä on ollut yhtä odotettu, kuin The Last of Us Part II. Alkuperäinen TLoU kun on määritelty yhdeksi parhaista peleistä ikinä.

The Last of Usin maailmassa ihmiskunnan rippeet käyvät jatkuvaa selviytymiskamppailua mutanttisienen aiheutettua zombiapokalypsin muutama vuosikymmen takaperin. Pieni Jacksonin kaupunki on kuitenkin pystynyt saavuttamaan suht normaalin arjen, jonka keskellä myös ensimmäisen osan parivaljakko Joel ja Ellie viettävät elämäänsä. Yhteisöä järkyttää kuitenkin pelin alussa tapaus, joka sinkoaa Ellien kostoreissulle, josta ei verta, suolenpätkiä, eikä suuria tunteita puutu. Kokonaisuudessaan peli tarjoaa tekemistä yli 20:ksi tunniksi.

Last of Us kakkosen ulkoasu on aivan mykistävän upea. Ympäristöt ovat kaikki erilaisia ja yhksityiskohtaisia, hahmojen mallinnus lähentelee fotorealismia ja ääninäyttely on huippuluokkaa. Itse gameplay on ykkösestä tuttua kolmannen persoonan räiskintää hiippailuelementeillä ja pikkupuzzleiluilla. Vaikeusasteista löytää jokainen mieluisensa, koska esim. vihollisen tekoälyä ja tähtäimen heilumista voi vielä erikseen säätää.

Ykkösen tapaan The Last of Us kakkonen on kuitenkin tarinapeli ja se seisoo tai kaatuu sen myötä, miten se suoriutuu juuri tästä tehtävästä. Jos sarjan ensimmäisessä pelissä oli toivottomuuden keskellä hienoinen positiivinen vivahde, heitetään kakkosessa viha- ja katkeruusvaihde tappiin asti. Pelaajan tuntemukset tulevat matkan aikana heittelemään laidasta laitaan ja lopussa fiilis on melkoisen ristiriitainen. Mutta yksi asia on varma: Kyseessä ei ole mikään hyvän mielen peli.

Tämä onkin jakanut pelimedian ennennäkemättömästi kahtia. Toiset ylistävät peliä, toiset vihaavat sitä katkerasti. Itse kuulun ensimmäisiin. Pelattuani pelin ilman mitään spoilauksia tai ennakkoasenteita voin sanoa vilpittömästi, että kyseessä on pelikerronnan merkkiteos, oli tarinan hyvyydestä mitä mieltä tahansa. Vain maltilliset uudistukset pelattavuuteen laskevat pojoja 9 puoleen mutta kyllä sen voi aina kymppiin pyöristää. Ykkösen kanssa samalla viivalla!
Arvosana: 10/10